maandag 4 september 2006

Op de fiets langs de weg.....Amsterdam Centrum
Verder afgelopen weekeinde in Amsterdam alleen maar aardige mensen ontmoet.

Ik was onder de indruk van een zwerver, die ik 's avonds laat nog ontmoette op de pont over het IJ. (Wat mooi, dat zo'n pont de gehele nacht doorvaart!) Op de achterkant van zijn fel oranje jas stond:Adriana Klaas Huntelaar/Kunstenaar, Metaalboer en Artiest/Ster. Hij was na een hele dag bier drinken (overgegoten in een slurpflesje) en het verzamelen van aluminium afvalspullen, met zijn ouwe fiets op weg naar naar een kraakpand in Noord. Op ijveer nummer 53, Meeuwenlaan maakt ik al snel kontakt met hem. "Ik ben een Groninger, maar woon al meer dan 25 jaar in Amsterdam" "Laatst vond ik nog een Cartier tussen het aluminium, langs de weg". Moet nog wel worden gerepareerd! Weet je de geschatte waarde van dat klokkie? vroeg hij......25 duizend euro meneer! Zo maar langs de weg gevonden!

Zij: Met de fiets op de bank aan de kade van de Meeuwenlaan, Lerares Engels en woonachtig in Broek en Waterland. Daarvoor ook een paar jaar in Parijs gewoond. Vandaag op de fiets dwars door de stad van Noord naar Zuid, op weg naar de Open Universiteit. Inschrijven voor het vak Frans. Kan ze nog beter met haar franse kleinkinderen communiceren. Is enthousiast over de school waar ze werkt! We wensen elkaar nog een fijne dag!

Hij: Duitser in een wijnrode T3 VW Camper. Vorige week op verschillende plaatsen langs het IJsselmeer gecampeerd. Bakken vol met regen gehad. Nu op de magistrale stadscamping Vliegebos in Amsterdam-Noord breekt eindelijk de zon door!
"Kafe schmeckt gut" riep hij spontaan, nadat hij een geleend koffiefilter (nur eine)had gebruikt.
Een bejaarde dame nam alle tijd voor mij en voor de uitleg van een kortste route Vervolgens ben ik
daarna door een alleraardigste klusjesman, met zijn busje voorop rijdend tot aan de campingingang gereden.

Ik heb het al eerder geschreven: Amsterdam..... my kind of town en my kind of People!