maandag 31 juli 2006

Friese Wielrenners Germ & Josephine


Vorige week dinsdag hebben R en ik wat afkoeling gezocht bij de swaaiplaats van de Sneekermeerbus nabij de pont van het Starteiland. Daar bij de bankjes aan het water bij het pm kanaal ontmoetten wij Germ van de Burg en zijn vriendin Josphine Groenveld. Ik heb Germ een aantal jaren geleden leren kennen via mijn werk. Officieel is Germ bosbouwkundige. We hebben samen o.a. bij boeren het beheer van half natuurlijk grasland gecontroleerd. Naast wielrennen, werkt hij nu bij een ecologisch adviesburo. Ik volg hun wielercarrieres nauwgezet via krant en omrop Fryslan.

Beide getalenteerde en succelvolle jonge amateur wielrenners. Ze hadden hun training net achter de rug en waren ook een beetje aan het uitwaaien.
Germ vertelde, dat samen met zijn maat onlangs heeft meegedaan in de Ronde van Roemenie, een 8 daagse etappekoers voor Elite zonder contract. Via contacten tijdens het politiegala heeft zijn maat Sierd een uitnodiging gekregen om daar met twee man te komen rijden. Ze hebben als gastrenners meegereden in een ploeg uit Boekarest genaamd Saunier Duval en hebben daar de nodige dagprijzen en etappes gewonnen.
Josphine vertelde dat ze de koers ter nagedachtenis aan Gerrie Kneteman heeft gereden. Er was veel aandacht voor Josephine haar ploeggenootje Roxane Kneteman, de dochter van de Kneet. Deze keer voor Josephine geen geluk, al na 15 km kreeg ze een lekke band. Door een valpartij in het peloton, tijdens de achtervolging was het lastig om terugkomen, maar dankzij de hulp van ploeggenote Sandra Missbach lukte het. In de sprint bergop was Chantal Beltman de uiteindelijk sterkste !
Diefstal wuppie leidt tot escalatie burenruzie.

HINDELOOPEN - De diefstal en vernieling van een wuppie heeft onlangs geleid tot de escalatie van een burenruzie in Hindeloopen. De buren lagen al langere tijd met elkaar in de clinch, maar toen een vriend van een van de gezinnen het WK-speeltje van de buurman ontvreemde, barste de bom.

De gedupeerde eigenaar stapte naar de politie. Dat bevestigde een woordvoerster van de politie Friesland zondag, naar aanleiding van een bericht in de Telegraaf. De buurman was volgens de zegsvrouw zodanig aangeslagen dat hij aangifte heeft gedaan van de diefstal. ,,Hij had vanuit zijn supportershart toch een band met de wuppie.''

De politie heeft proces verbaal opgemaakt en de zaak ligt nu bij het Openbaar Ministerie (OM), die moet kijken of verdere juridische stappen nodig zijn. Volgens de politiewoordvoerster is de ruzie nog niet gesust. ,,Geen van de partijen wil water bij de wijn doen.'' De buren hebben het over meerdere zaken met elkaar aan de stok, onder meer over een huurverhoging die de ene buurman, die het pand bezit, wil doorvoeren voor de ander