Doorgaan naar hoofdcontent

Berichten

Berichten uit juni 18, 2006 weergeven

Keepers

Vandaag, 18 juni 2006, vaderdag, kreeg ik zeer tegen de gewoonte in - als vaderdag geschenk - een prachtig boekje met de titel Keepers, Hans van der Meer/Jan Mulder/Jan Plekker. Uitgeverij De Verbeelding. Het is een fotoboek (Hans van der Meer) en teksten (Jan Mulder en Jan Plekker)met Keepers in het doel. Ik ben geen keeper. De geefster associeert dit boekje met mij. Kennelijk door de sfeer, die in dit boekje wordt opgeroepen. Ik moet je zeggen, dat ik er er helemaal weg van ben! Ik ontvang het met Liefde, en zal het tot in lengte van jaren bekijken en bewaren. Ik draag dit logje aan haar op, die lieve gulle geefster!!

Sloepenrace 12 mijl van Hindeloopen.

17 juni 2006 - 12:00 uur Start Sloepenrace in de prachtig gerestaureerde historische haven van Hindeloopen.
12 mijls race(22 km), roeien op het IJsselmeer van Hindeloopen naar Stavoren v.v.
Ik ben zeer onder de indruk van dit sfeervolle, kleurrijke, fysieke/maritieme roeispektakel. Dit in potentie foto-televisiegenieke evenement, vindt plaats op een nog heel bescheiden locale schaal in de oude havenkom van Hylpen, met de Leugenbank als tribune (skybox) kreeg ik als toeschouwer het exclusieve gevoel: "Gelukkig was ik erbij"Deze rondborstige dame uit Stavoren kon ik absoluut niet weerstaan!
Piter Wilkens was erook, maar druk bezig met de opnames van zijn nieuwe videoclip samen met de volksdansgroep "Aald Hylpen" in originele klederdracht. Pieter rapt een tekst "oer de Ljip" en je begrijpt, dat Aald Hylpen hier geen polka op danst!!

Vergrijzing

Vandaag wordt Paul McCartney 64. In Libelle nr.24 van 12 t/m 18 juni 2006 met als hoofd titel Alles over mannen, staat het volgende artikeltje:

"Will you still need me, wil you still feed me, whem I'm 64? Zondag 18 juni is het zover. Paul McCartney, de oude Beatle gitarist, viert zijn 64e verjaardag! Het antwoord op de vraag in het liedje is:nee. Jane Asher voor wie hij het liedjes schreef, verbrak hun realtie in 1968. Linda Eastman, met wie hij 29 jaar getrouwd was, overleed in 1998. In 2002 trouwde hij met Heather Mills, maar ze liggen nu in scheiding.

Het NRC Handelsblad van vandaag 17/18 juni 2006 besteedt een halve ( achter)pagina (64) aan Magga, zijn verjaardag,zijn vrouwen en het liedje De conclusie in de laatste zin van dit artikel onderschrijf ik natuurlijk, van harte................Nog vele jaren!!!