woensdag 14 juni 2006

The Landscape of the lower League Football

Hielpen 3 - CVVO 3. eindstand 3-0 (1996)
Deze foto van Hans van der Meer vertelt het verhaal van het Landschap van Hielpen3 en CVVO3.
Foto met toestemming, gedownload van de website van het Stedelijk Museum - Amsterdam.

vervolg.....Hielpen 3


In 1968 speelde ik met veel plezier samen met mijn vrienden in het eftal van Hielpen 3. Ik heb er nog een mooie zwartwit groepsfoto als dierbare herinnering! Het voetbalveld van Hielpen, tevens schapeweide van de heer Boonstra, had toen, vanwege de geografische situatie, een speciale afmeting en lag tussen de dijk en de uit bazaltsteen en strand bestaande IJsselmeerkust, beklemd. (De toenmalige FVB voorzitter the late greate Mr. Anne van der Werf)had voor deze veldvorm/afmeting tijdelijk, met permanent karakter, dispensatie aan sportclub Hielpen verleend. Bij helder weer kon je Wervershooft of Andijk in het verre Westfriesland zien liggen. In de late herfst, bij mist, hoorde je het gegak van overvliegende wilde ganzen. In het fotoboek "The Landscape of the Lower League Football" van Hans van der Meer, een van de huidige toonaangevende fotografen in Nederland, staan foto's van voetbalwedstrijden op Europese velden in allerlei Europese Landschappen. Een foto, van de wedstrijd Hielpen 3 tegen CVVO 3, uitslag 3-0, gespeeld op 6 april 1996 op het nieuwe sportveld in Hylpen, is ook in dit fotoboek opgenomen.
Ik vind dit een uniek feit. Het is kennelijk niet zo, dat deze publicatie het elftal van Hielpen 3 anno domini 1996, nu meteen een cultstatus verschaft, maar de fotograaf van het fotoboek heeft, bij de presentatie, wel bijzonder veel publiciteit gekregen. Alle dagbladen. TV De Wereld draait door enz.hebben er aandacht aan besteed. De landschapsfoto van Hans van der Meer Hielpen3-CVVO3 uit 1996 is opgenomen in de collectie van het Stedelijk Museum in Amsterdam.
Onze groepsfoto van Hielpen 3, in zwart wit uit 1968, geef ik vandaag een "ere-plaatsje"!
v.l.n.r (staand)Anske Smit, Tjerk Deinum, Dirk Wielinga, Germen Draaijer, Klaas Folkertsma, Arend Ypma.
v.l.n.r.(zittend) Jelle Smid, Fedde Talhout, Wieger Bakker, Jan Griek, Egge de Jong, Teake Deinum en Ulfert van Meekeren.