zaterdag 10 juni 2006

UT SNEEK 10 juni 2006 (Opening)

Cultureel Festival UT SNEEK werd vanmorgen met passie en liefde voor zijn stad Sneek door Henk van der Veer geopend. Het was een sfeervolle bijeenkomst daar op het intieme Schaepmarktplein in het Centrum.
Geen culturele Herst in Sneek, verantwoordelijke bestuurders! sommeerde Henk, die en passant de naam "ONS GEBOUW" suggereerde voor het nieuw te stichten culturele centrum. Ik steun het eventuele commite van aanbeveling voor deze naam van harte !! Ik heb er wel wat mee. Ook met dat oude gebouw (houten vloer, prachtig podium)daar destijds aan de Westersingel veilig in christelijke handen. Voor mij was het een voorportaal naar de popmuziek. De Hemel verhoede overigens, dat Sneek wordt opgescheept met een fantasieloos uitgekleed multifunctie-culti-cursus-bank-bananen-ruk-gebouw. Cursussen "Klei je eigen Baarmoeder" houden ze maar ergens op locatie in de Biesbos, of zo. Bestuurlijk Sneek moet al helemaal niet meer in zee gaan met Wijnstok van Cinesneek Laat Wijnstok maar lekker zijn eigen dingen doen, films draaien en popcorn verkopen voor zijn baas! Nee... Gewoon een mooie nieuwe locatie uitkiezen, een goeie architect met een mooi ontwerp, desnoods er een prijsvraag aanverbinden en asap bouwen.! En...verantwoordelijke mensen aanstellen met een en visie over Cultuur, want anders gaet ut hardstikke mis!Zweden-Trinidad/Tobago 0 - 0

VIVA BEENHAKKER!!!!!

Zonnebril (Slot)

Prachtig weer Hjoed, nog steeds geen zonnebril maar wel 115 euro in de knip. Ik stap vandaag binnen bij de Brillemaaker in de Kruizebroederstraat. Ik scan vluchtig de winkel af naar zonnebrilllen en kom als snel tot de conclusie, ook hier "Buisiness as Usual" De jongeman bij de Brillemaaker zet al zijn verkoopovertuigingskracht op mij in, om zijn waar aan de man te brengen! Niks mis mee, overigens. Voorzichtig mompel ik iets in de trant van: wayfarer.......rayban. Hij kijkt me aan met een gezicht van oh, bedoel je soms zo'n oud lijk van een zonnebril? "Daar loop je anno nu toch niet meer mee op je kop!" Lichaamstaal liegt niet. Hij loopt stoizijns naar een laadje achter zijn toonbank en haalt er - met de rug naar mij toe - twee exemplaren Wayfarer uit. Ik zoom op de toonbank in, met mijn + 3 leesbrilletje en inderdaad ....ik zie het meteen, het zijn RayBan Wayfarrer brillen met echte Bausch & Lomb glazen, de lettertjes BL zijn in de glazen gegraveerd. Het montuur wijkt qua uitstraling wel iets af van de traditionele uitvoering, die ik gewent ben. Gelet op mijn voorgeschiedenis en dat ik niet zonder zonnebril kan, stap ik daar vliegensvlug overheen! Na wat passen, meten en in de spiegel kijken, maak ik commitment met mezelf en besluit tot aankoop.Voorzichtig informeer ik naar de prijs. Hij antwoordt, terwijl hij een beetje met zijn hoofd weg draait, "50 euro"!. Ik aarzel nu geen seconde meer:" "Pak ze alle twee mar in: Hew ik voor minstens tien jaar weer een sonnebril en bistau van die onferkoopbare rotdingen af"! Hij kan niet om die opmerking lachen.
Hij stopt het verkochte in een oubollig donkerbruine hoesje versierd met een huisstijl in gouden letters. Over een lijk,anno nu.... gesproken. Ik overhandig hem 100 eurovoor de twee brillen. Zonder een kassabon, maar met twee brillen in een donkerbruin etui, loop ik de winkel uit! Buiten een strak blauwe hemel, de zon schijnt fel......Perfect Day zingt Lou Reed! Zo dadelijk begint de opening van het vierde cultureel festival Ut Sneek. Dan mar efen flaneere in e stad,......achter de nieuwe sonnebril en nog 15 euro over, voor een paar goudgele rakkers. hahaha!!

Billy Preston


Miles Davis heeft een nummer naar hem vernoemd, hij was de vijfde Beatle, hij werkte mee aan verschillende Stones platen, hij was vaste muzikale maat van Ringo Starr (mijn favorite Beatle) en maakte zelf een prachtig album: That's The Way God Planned It, met o.a. Eric Clapton en Keith Richards.

B.P. 1946-2006