dinsdag 6 juni 2006

Keulen. mei de Pynksteren 2006


Het gevoel Pinksteren 2006 in Keulen laat zich samenvatten in de volgende citaten, die - overigens met plezier - daar mijn pad (door)kruisten.

Op het verpakkingszakje van de Postkartenladen van het Museum Ludwig am Dom/hbf staat een citaat van Karl Valentin: Kunst ist schoen, macht aber viel Arbeit.

Op een geeltje in het appartement, een door Aukjen Minke Bosma, handgeschreven citaat van Snoop Dog (rapper): You can't buy cool. Cool is inside. You're born Cool. That's why I 'm so apreciative. I've such a hard life coming up.

O'p het altijd drukke Domplein staat gedurende het gehele pinksterweekend een onvermoeibare vredesaktivist met een rechthoekig stuk bordkarton om zijn schouder, waarop met viltstift staat geschreven: Den Mensch erfand die Atombobe. Keine Maus kaeme auf die Idee eine Mausefalle zu bauen.

In zo'n Shoppingmoll, op een enorme etalagestelling met alleen maar dure loopschoenen van het merk Nike, staat een citaat van Bill Bowerman.(Nike-oprichter):If you have a body, you are an athlete.

In de kaartenstander van het eerder genoemde Museum Ludwig am Dom/hbf Koeln staan kaarten, die je kunt kopen, met daarop allerlei citaten van min of meer bekende personen. Eentje viel me op.............misschien onbewust bedoeld om te gebruiken als een knipoog naar vandaag, met het oog op de cijfers in de datum 6-6-06 waar vele (on)gelovigen bidden voor/tegen de duivel.

Albert Einstein had er in ieder geval een strakke mening over: Gott wuerfelt nicht!