Doorgaan naar hoofdcontent

Berichten

Berichten uit mei 28, 2006 weergeven

Matisyahu

Het is natuurlijk een opvallende verschijning; een orthodoxe Jood met fundamentalistische trekjes die reggaemuziek maakt. New Yorker Matisyahu heeft tot dusver dan ook geen problemen met het trekken van aandacht, maar in muzikaal opzicht wist hij ons tot dusver nog niet echt te overtuigen. Dat is veranderd met het nu verschenen Youth. Waar het vorig jaar verschenen live-album Live At Stubb’s nog wat onsamenhangend en weinig overtuigend klonk, valt op Youth alles op zijn plaats. Dat is deels de verdienste van topproducer Bill Laswell (die werkte met zo ongeveer iedereen tussen Bob Marley en Miles Davis), maar uiteraard verdient Matisyahu zelf ook behoorlijk wat krediet. Op Youth horen we opvallend lichtvoetige muziek. Dansbare reggae met volop invloeden uit de dub en de dancehall, maar ook pop en rock gaat Matisyahu niet uit de weg. Muziek die vooral op weet te vallen door de gedreven voordracht van Matisyahu; een man die zingt of zijn leven er van af hangt. Politiek correct is het zek…

Stones Concert-film Gimme Shelter op Canvas

Livermore, California.
Het optreden is loodzwaar en swingend tegelijk, staat er in de VPRO gids nr 21 van deze week over het gratis concert van de Stones in 1969 op de Altimore Speedway in Livermore, Californie. Een publiek van 30.0000 mensen inclusief een moord door een van de Hellsangels bewakers. Het einde van de Flower-Power. The day the music died!
Toen was ik 19 en heb dat absoluut niet zo dramatisch ervaren.
Rai Amsterdam.
Ruim een jaar later, op vrijdagmiddag 9 oktober 1970 vertrekken, wij fans van het eerste uur:: Gauke Amsterdam, Roelof Valk, Anske Smit en Wiggert Amsterdam, allen nog net teenagers uit Hylpen, met Gauke Amsterdam zijn hagel nieuwe, diezelfde-middag-in-Enschede gekochte grijze-citroen-eend-bestel, naar Amsterdam. De Stones geven een concert in een uitverkochte RAI gebouw. Roelof Valk had ver van tevoren de kaarten al geregeld. Ons karakterprofiel was nog onbekend, maar Roelof Valk was toen al de organisator van ons clubje en zette de lijnen uit!
Voorprogramma.
Het …