dinsdag 2 mei 2006

Harry Muskee krijgt AOW !!!

Alweer een tijdje terug keek ik naar het TV programma de televisiejaren van de NCRV. In dit programma blikken bekende Nederlanders terug in de (TV) tijd. Het ging over het jaar 1966. Er werden oude zwart wit fragmenten getoond van de Nederlandse Bluesband Cuby & The Bizzards.

Die beelden deden mijn hart sneller kloppen. C&B werd in 1964 opgericht door Harry Muskee (zang) en Eelco Gelling (gitaar)
Al snel genoot de groep lokale bekendheid en sloten ze een platencontract bij Philips. In 1966 verschijnt hun eerste album, Desolation, dat zeer goed wordt ontvangen. Bloedstollende bluesballades geladen met een overdosis aan kippenvel De twee volgende platen, Praise the Blues en Groeten Uit Grollo waren nog beter en werden goed verkocht. De groep maakte ook singeltjes. Window Of My Eyes (1967) en Appleknockers Flophouse waren de meest succesvolle singles en haalden de top 40. CD’s waren toen nog onbekend en het was zwartvinyl wat er schitterde in de platenkast! De hippe jaren zestig bruisten volop!
The Decade of the Century, volgens mij!

Mijn gedachten gingen terug naar die tijd. Ik was 16 en een enorme fan van C&B Deze letters stonden dik met viltstift getekend op mijn schooletui, gemaakt van een verkeerde soort rode skai (imitatieleer) Als middelbare scholier gaf je zo je muzikale voorkeur aan en wou je daarmee eigenlijk op een stoere manier laten zien wie je was en waar je voor stond.

Tijdens de Sneekweek van 1966 was er naast het zeilen en de toen ook al populaire kermis op de veemarkt, ook veel voor jongeren te beleven op het gebied van de popmuziek. Zaaleigenaren en kroegbazen konden in Sneek terecht bij het jonge Theaterbureau Telstar. Dit bedrijfje bemiddelde in de beste bandjes van Nederland.

Ik ben nog een affiche uit die tijd op het spoor gekomen van een concert waar ik toen ben geweest. Theaterbureau Telstar presenteerde Beat from Holland o.a. ook in CAFE FRIESLAND

In het gebouw Cafe Friesland waar Cuby and the Blizzards in 1966 speelden is nu de buitengewoon succesvolle Sportclub F&F gevestigd!!!

Het theaterbureau Telstar bestaat ook nog, maar dan onder een andere naam en is nog steeds booming! Het heet tegenwoordig Diba International Concerts BV. Het zijn zowat buren van de sportclub, hun kantoor is gevestigd aan de Westersingel, richting Waterpoort, op nog geen steenworp afstand van Sportclub F&F.

In 1966 ging ik uit mijn dak voor de Blues en nu, anno 2006, is het elke maandag boxing-time.
Het is zeer plezierig te ervaren, dat lijntjes uit mijn jeugd nog steeds verbonden zijn met het heden!

Keulen ( Altstadt)

Voor mij op pinkstermaandag geen Red Hot Cilli Peppers op Pinkpop, de Rijwielelfstedentocht vanuit Bolsward laat ik voor wat het is!
Ik verblijf met de Pinksteren in der Altstadt van Keulen. Veel op terrasjes rondhangen, een duitstalige CD kopen van Rosenstolz, een Keuls biertje pakken, wandelen langs de Rijn, en een mooie (replay) spijkerbroek kopen!
Voor al mijn vrienden, collega's, lezers/bezoekers en mede (b)loggers: ja.......jullie!! ga ik een kaarsje branden in de Kolner Dom.

Let Love Rule!

Onderweg in de auto draaien w
e Bruce Springsteen: We shall Overcome.