Doorgaan naar hoofdcontent

Berichten

Berichten uit mei 2, 2006 weergeven

Harry Muskee krijgt AOW !!!

Alweer een tijdje terug keek ik naar het TV programma de televisiejaren van de NCRV. In dit programma blikken bekende Nederlanders terug in de (TV) tijd. Het ging over het jaar 1966. Er werden oude zwart wit fragmenten getoond van de Nederlandse Bluesband Cuby & The Bizzards.

Die beelden deden mijn hart sneller kloppen. C&B werd in 1964 opgericht door Harry Muskee (zang) en Eelco Gelling (gitaar)
Al snel genoot de groep lokale bekendheid en sloten ze een platencontract bij Philips. In 1966 verschijnt hun eerste album, Desolation, dat zeer goed wordt ontvangen. Bloedstollende bluesballades geladen met een overdosis aan kippenvel De twee volgende platen, Praise the Blues en Groeten Uit Grollo waren nog beter en werden goed verkocht. De groep maakte ook singeltjes. Window Of My Eyes (1967) en Appleknockers Flophouse waren de meest succesvolle singles en haalden de top 40. CD’s waren toen nog onbekend en het was zwartvinyl wat er schitterde in de platenkast! De hippe jaren zest…

Keulen ( Altstadt)

Voor mij op pinkstermaandag geen Red Hot Cilli Peppers op Pinkpop, de Rijwielelfstedentocht vanuit Bolsward laat ik voor wat het is!
Ik verblijf met de Pinksteren in der Altstadt van Keulen. Veel op terrasjes rondhangen, een duitstalige CD kopen van Rosenstolz, een Keuls biertje pakken, wandelen langs de Rijn, en een mooie (replay) spijkerbroek kopen!
Voor al mijn vrienden, collega's, lezers/bezoekers en mede (b)loggers: ja.......jullie!! ga ik een kaarsje branden in de Kolner Dom.
Let Love Rule!

Onderweg in de auto draaien we Bruce Springsteen: We shall Overcome.