Doorgaan naar hoofdcontent

Verlanglijstje van Gerard Reve

Eerst even op TV gekeken naar de aankomst van Sinterklaas in Middelburg. Mooie uitzending.Vanmiddag samen met R naar de stad gewandeld, zonnebril op! Sinterklaas was gearriveerd in Sneek en reed op zijn paardje al heen en al weer in Sneek. Gezellige sfeer, mooi weer! Ik koester het kind in mij en vind het altijd weer de moeite waard om het Sinterklaasgevoel weer even op te pooken. Ook een reden om in de schemertijd van half november een (bischops) wijntje weg te tikken. Wijn als symbool voor wijsheid en bezonnenheid. Het is de kunst om te genieten en met mate te drinken!

Politiek Sneek manifesteerde zich op het Schaapmarktplein. De mensen in de kraampjes van het CDA, de Christenuinie, de PvdA en de VVD profiteerden van het aanwezige Sinterklaaspubliek. De SP zit gelet op de peilingen, te springen om kundige kandidaat kamerleden en mogelijke ministers! Misschien zitten er nog een paar in de zak van Sinterklaas, wie weet? Als Marijnesen wint komt het op het rammelen van de pels aan. Hij is verbaal sterk (eufimisme voor een grote bek) maar ik moet nog zien of hij leiding kan geven aan een plotseling (grote) fractie met een mogelijke(zware regerings) verantwoordelijkheid.1933. (Uit: Album Gerard Reve - Uitgave: Elsevier)

Populair

Sneek, Su het ut Weest !

Sneek, Watchers&Liefhebbers.

Zie hier hoe een stukje van Sneek in de wijk Stadsfenne aan de Middelzeelaan in één week is ongevormd tot een krater. Een plek met eens vier woningen aan de rand van een groen wijkbosje. Op deze puinhopen verrijst binnenkort een Albert Heijn XL waarschijnlijk als een Fenix uit zijn As.

De Hamvraag met als hoofdprijs een musthave: Een tweedehands wasdroger van een bekend Noord-Koreaans merk.

Waar komt de compensatie voor de sloop van dat bosje en die woningen?.

Gemeenteraad SWF. Kom der mar in!Voetbalfeestje op Herfstavond

Albert Heijn Middelzeelaan Bosje Bruut en Beschamend gesloopt

Kijk vrienden, één beeld zegt meer dan duizend woorden. De Sneker vroedschap deeluitmakende van de - in alles omvattende wijsheid opererende Gemeenteraad van Sùd West Friesland - is hiervoor direkt verantwoordelijk. Zij hebben veel te weinig bestuurlijke verantwoordelijkheid  genomen en garanties gegeven over in het geding zijnde thema's en waarden zoals omgeving en verkeer. Zij geven ruim baan voor het grote geld. Er worden binnenkort ook nog vier keurige goed onderhouden en bewoonbare burgerhuizen door de sloopkogel vernietigd. Op welke feitelijke plek (uitgezonderd o.m. de achtergevel van de nieuwbouw) dit openbaar groen wordt gekompenseerd en waar de gesloopte woningen worden herbouwd is ook een black box, In de stukken onvindbaar. Of wordt het weer een sigaar uit eigen doos zoals destijds bij de sloop van een deel van het Rasterhof park. Jullie mogen het zeggen. Ik heb er de buik vol van....

Een filmpje over de aanleg van een dassentunnel