Doorgaan naar hoofdcontent

Voorstelling de Drie Zusters

Zaterdag samen met R. naar Utrecht geweest. Wij zijn altijd op pad met onze oude Rode VW Golf 3 turbodiesel (Ol 55-Tom Waits) Maar vandaag met de NS Herfsttour in de trein en reizend in de 1e klasse. Wat een luxe! De theatergroep Amazigh presenteerde de premiere van de voorstelling De Drie Zusters in de blauwe zaal van de Stadsschouwburg te Utrecht. Onze dochter M was verantwoordelijk voor de produktie en de regieassistentie van deze voorstelling. Ze is op weg om naast het jeugdtheater (Stichting De Kat van de Buren-Amsterdam) ook in het "serieuze" toneel voorstellingen te gaan maken.

Regisseur Chaib Massaoudi had er een heftige niet alledaagse voorstelling van gemaakt. Hij legde onontkoombaar voor het publiek de worsteling van het (jonge marokkaanse) individuen met de keuze tussen weggaan en blijven bloot. Het tempo van de voorstelling onderstreepte de emotie van de personalia in volle omvang. Hij sneed hierbij thema's over familie, verlangens, dromen in het heden en verleden, aan die vandaag-de-dag, onder de Marokkaanse gemeenschap in Nederland, de emoties heel erg beroereren. Het idee zoals vormgegeven en naar voren gebracht in de voorstelling ervoer ik als "zwaar op de hand" Dit beeld van de voorstelling maakte juist daardoor wel behoorlijk indruk op me! Ik moet deze voorstelling misschien nogmaals bekijken om het allemaal goed te kunnen begrijpen en op me in te laten werken. Gebeurt nog wel, denk ik....Er zijn nog speeldata tot 11 februari 2007.

Populair

Sneek, Su het ut Weest !

Sneek, Watchers&Liefhebbers.

Zie hier hoe een stukje van Sneek in de wijk Stadsfenne aan de Middelzeelaan in één week is ongevormd tot een krater. Een plek met eens vier woningen aan de rand van een groen wijkbosje. Op deze puinhopen verrijst binnenkort een Albert Heijn XL waarschijnlijk als een Fenix uit zijn As.

De Hamvraag met als hoofdprijs een musthave: Een tweedehands wasdroger van een bekend Noord-Koreaans merk.

Waar komt de compensatie voor de sloop van dat bosje en die woningen?.

Gemeenteraad SWF. Kom der mar in!Albert Heijn Middelzeelaan Bosje Bruut en Beschamend gesloopt

Kijk vrienden, één beeld zegt meer dan duizend woorden. De Sneker vroedschap deeluitmakende van de - in alles omvattende wijsheid opererende Gemeenteraad van Sùd West Friesland - is hiervoor direkt verantwoordelijk. Zij hebben veel te weinig bestuurlijke verantwoordelijkheid  genomen en garanties gegeven over in het geding zijnde thema's zoals omgeving en verkeer. Zij geven ruim baan voor het grote geld. Er worden binnenkort ook nog vier keurige goed onderhouden en bewoonbare burgerhuizen door de sloopkogel vernietigd. Op welke feitelijke plek (uitgezonderd o.m. de achtergevel van de nieuwbouw) dit openbaar groen wordt gekompenseerd en waar de gesloopte woningen worden herbouwd is ook een black box, In de stukken onvindbaar. Of wordt het weer een sigaar uit eigen doos zoals destijds bij de sloop van een deel van het Rasterhof park. Jullie mogen het zeggen. Ik heb er de buik vol van....

Voetbalfeestje op Herfstavond

Een filmpje over de aanleg van een dassentunnel