Doorgaan naar hoofdcontent

SV Hielpen 1966-2006

Zaterdag 25-11-06
Vandaag de replay van de voetbalwedstrijd Hylpen - Makkum op het huidige veld, in gebruik sinds 1975. Op 25 november 1966, veertig jaar geleden, werd er ook gevoetbald, maar dan op het veld achter de zeedijk. Die wedstrijd ging destijds eveneens tussen de teams van Hylpen en Makkum. Voorafgaand aan deze openingswedstrijd gingen de hylper spelers onder leiding van het muziekkorps, bestuur/supporters/inwoners/leden in optocht door de straten van Hindeloopen. Hiermee was de oprichting van SV Hielpen een feit. De club is hedentendage niet meer weg te denken uit de hylper samenleving.

Gistermiddag stond Visboer en IJsselmeervisser Sipke Bootsma met zijn haringkar op het voetbalveld samen met talloze inwoners, leden en genodigden, waaronder ook vele oud leden van buiten de stad. Zij verlustigden zich aan de kwaliteitharing van Sipke en herdachten hiermee het 40 jarig ambtsjubeleum van hun club Hylpen. Dit beeld is eigenlijk een prachtige metafoor voor Hylpen en de Hylpers. Close to the ground on which you stand. Het is niet uit te leggen, maar ik begrijp het volkomen. Heeft met een soort dubbele laag te maken ! Het zijn nostalische beelden van het verleden, scheepvaart, mistige herfstschemering, de geur van vis, leugenbank, zon door de wolken en een strak blauwe hemel, COR 12:12 Geloof, Hoop en Liefde, de buitenlandse kontakten, schilderkunst, meubels, vergezichten met zonsondergang over het water, afsluitdijk aan de kim, vuurtorens, snelle zeiljachten, engelse truien, staverse jollen en iege blom aken, zeemanskoren en zeerovers, vissers en visserslatijn, toeristen, wonderbaarlijke visvangst, hanzeverbond en verder nog een breedgedragen historisch besef onder de Hylpers, die bovenal nog rijk gezegend zijn met energie en creativiteit.
Vandaag een geweldig intiem jubeleumfeest op drie lokaties. Eerst de derde helft in de kantine, vervolgens een stampotmaaltijd in de Stadsboerderij en daarna in cafe de Brabander een optreden van de zangeres van het levenslied Aagje Vermaning, (roots in Sneek). Die Hylpers zijn, met zijn allen een super ondernemend en aangenaam volkje. Ze lusten er zeker wel eentje, zoals gisteren bijvoorbeeld! 't was een prachtdag!
00:30 uur weer terug in Sneek!

.
Foar de ruten fan Siep van Elsloo, Koaellestreete 5
Luite Valk, levensgenieter, Endeavour drummer en Mr. Hylpen Alltimedefender.
The Late Greate Piet Sikkes, Oud Doelman en trainer van SV Hylpen, hier samen met Tom Abma.
Seemaenskoar Aukes Wybes ut Hylpen

The One and Only...........Sipke Bootsma, Jaap van Elselo uit Hippolytushoef luistert!

Later op de avond in de Cafe de Brabander... Piet Amsterdam (m) is zwaar populair bij vrouwen!
Peter de Koe uit Hilversum (l) en Roel de Jong uit Lippenhuizen (r) kijken, hoe Piet dat voorelkaar krijgt!
And last but not least..... Aagje Vermaning sings the Blues!

Populair

Sneek, Su het ut Weest !

Sneek, Watchers&Liefhebbers.

Zie hier hoe een stukje van Sneek in de wijk Stadsfenne aan de Middelzeelaan in één week is ongevormd tot een krater. Een plek met eens vier woningen aan de rand van een groen wijkbosje. Op deze puinhopen verrijst binnenkort een Albert Heijn XL waarschijnlijk als een Fenix uit zijn As.

De Hamvraag met als hoofdprijs een musthave: Een tweedehands wasdroger van een bekend Noord-Koreaans merk.

Waar komt de compensatie voor de sloop van dat bosje en die woningen?.

Gemeenteraad SWF. Kom der mar in!Albert Heijn Middelzeelaan Bosje Bruut en Beschamend gesloopt

Kijk vrienden, één beeld zegt meer dan duizend woorden. De Sneker vroedschap deeluitmakende van de - in alles omvattende wijsheid opererende Gemeenteraad van Sùd West Friesland - is hiervoor direkt verantwoordelijk. Zij hebben veel te weinig bestuurlijke verantwoordelijkheid  genomen en garanties gegeven over in het geding zijnde thema's zoals omgeving en verkeer. Zij geven ruim baan voor het grote geld. Er worden binnenkort ook nog vier keurige goed onderhouden en bewoonbare burgerhuizen door de sloopkogel vernietigd. Op welke feitelijke plek (uitgezonderd o.m. de achtergevel van de nieuwbouw) dit openbaar groen wordt gekompenseerd en waar de gesloopte woningen worden herbouwd is ook een black box, In de stukken onvindbaar. Of wordt het weer een sigaar uit eigen doos zoals destijds bij de sloop van een deel van het Rasterhof park. Jullie mogen het zeggen. Ik heb er de buik vol van....

Voetbalfeestje op Herfstavond

Een filmpje over de aanleg van een dassentunnel