Doorgaan naar hoofdcontent

Shiny-Happy-People

De weg is de herberg....Vandaag stond de stadsherberg van wijlen Jikke Ozinga aan de Lemmerweg in Sneek, zowel letterlijk als figuurlijk centraal. Wat een geweldig begin van zomaar een door-de-weekse-woensdagavond. Een gift! Happy-Shiny-People ! Het gevoel/symbool "Jikke Osinga". Ik kan het nog niet helemaal omschrijven, maar het voelt bijzonder positief. Het heeft me geraakt! Het completeert ook helemaal het sneek-gevoel. Het begin van een traditie......? Elk jaar 8 november een uurtje met elkaar - tout Sneek - de verbinding maken met het sneekgevoel onder de "soulmuziek" van de Blauhuster Dakkapel.
Natuurlijk doen we dat ook verder het hele jaar door, spreekt toch vanzelf!
Henk van der Veer als de grote inspirator. Henk zet mensen in beweging ! Klasse!!

Populair

Sneek, Su het ut Weest !

Sneek, Watchers&Liefhebbers.

Zie hier hoe een stukje van Sneek in de wijk Stadsfenne aan de Middelzeelaan in één week is ongevormd tot een krater. Een plek met eens vier woningen aan de rand van een groen wijkbosje. Op deze puinhopen verrijst binnenkort een Albert Heijn XL waarschijnlijk als een Fenix uit zijn As.

De Hamvraag met als hoofdprijs een musthave: Een tweedehands wasdroger van een bekend Noord-Koreaans merk.

Waar komt de compensatie voor de sloop van dat bosje en die woningen?.

Gemeenteraad SWF. Kom der mar in!Albert Heijn Middelzeelaan Bosje Bruut en Beschamend gesloopt

Kijk vrienden, één beeld zegt meer dan duizend woorden. De Sneker vroedschap deeluitmakende van de - in alles omvattende wijsheid opererende Gemeenteraad van Sùd West Friesland - is hiervoor direkt verantwoordelijk. Zij hebben veel te weinig bestuurlijke verantwoordelijkheid  genomen en garanties gegeven over in het geding zijnde thema's zoals omgeving en verkeer. Zij geven ruim baan voor het grote geld. Er worden binnenkort ook nog vier keurige goed onderhouden en bewoonbare burgerhuizen door de sloopkogel vernietigd. Op welke feitelijke plek (uitgezonderd o.m. de achtergevel van de nieuwbouw) dit openbaar groen wordt gekompenseerd en waar de gesloopte woningen worden herbouwd is ook een black box, In de stukken onvindbaar. Of wordt het weer een sigaar uit eigen doos zoals destijds bij de sloop van een deel van het Rasterhof park. Jullie mogen het zeggen. Ik heb er de buik vol van....

Voetbalfeestje op Herfstavond

Een filmpje over de aanleg van een dassentunnel