Doorgaan naar hoofdcontent

Berenloop 2006


In de sportbijlage van de LC van lees ik vandaag, dat de jaarlijkse Berenloop de (halve) marathon bij Terschelling hoort als cranberries en Hessel. Van harte mee eens: mooie sport in een mooie omgeving op één van de mooiste waddeneilanden Terschelling. Het mooiste wat je op zo'n herfstweekend kan overkomen, na de New York City Marathon, natuurlijk! Je ziet:aan superlatieven geen gebrek!
De duinovergangen bij Midsland en Paal 8, het parcours langs het zware Noordzeestrand met volle tegenwind (kracht 5)en het lange stuk vals plat op de Longway naar de finish op West-Terschelling zorgen ervoor, dat je gedwongen wordt om op 3/4 van de race nog diep te gaan! Letterlijk nog het snot voor de ogen!
In de 10e editie heb ik voor mijn doen geen wereldtijd gelopen, maar wel bewust genoten van het lopen, de fysieke inspanning, de natuur, het publiek en van wat verder om mij heen gebeurde. Muzikale uitingen variërend van vette hip-hop beats tot ontroerende Ierse Folk, live-gespeeld. Aardige mensen die Terschellingers, langs de kant van de weg! Ook dat runnersfolk! Op de boot heen en terug was het (Bere)gezellig. "The Best Of the Rest"
Ik ben het van harte eens met de winnaar van de 42, Saher Yousef, die gisteren zei: "Dit is één van de allerleukste marathons"
Hij kan het als geen ander weten: winnaar van 5 van de 10

Mijn Uitslag Berenloop heb ik van de website geplakt en geknipt;
Positie Nummer Naam Vereniging Woonplaats
1 2577 SMIT , ANSKE SNEEK
M50 HMR Bruto: 02:20:24 Netto: 02:12:34 9,54 km/h
info@terschellingmarathon.nl | ©2006 SV Friesland & Stichting Ev

Populair

Sneek, Su het ut Weest !

Sneek, Watchers&Liefhebbers.

Zie hier hoe een stukje van Sneek in de wijk Stadsfenne aan de Middelzeelaan in één week is ongevormd tot een krater. Een plek met eens vier woningen aan de rand van een groen wijkbosje. Op deze puinhopen verrijst binnenkort een Albert Heijn XL waarschijnlijk als een Fenix uit zijn As.

De Hamvraag met als hoofdprijs een musthave: Een tweedehands wasdroger van een bekend Noord-Koreaans merk.

Waar komt de compensatie voor de sloop van dat bosje en die woningen?.

Gemeenteraad SWF. Kom der mar in!Voetbalfeestje op Herfstavond

Albert Heijn Middelzeelaan Bosje Bruut en Beschamend gesloopt

Kijk vrienden, één beeld zegt meer dan duizend woorden. De Sneker vroedschap deeluitmakende van de - in alles omvattende wijsheid opererende Gemeenteraad van Sùd West Friesland - is hiervoor direkt verantwoordelijk. Zij hebben veel te weinig bestuurlijke verantwoordelijkheid  genomen en garanties gegeven over in het geding zijnde thema's en waarden zoals omgeving en verkeer. Zij geven ruim baan voor het grote geld. Er worden binnenkort ook nog vier keurige goed onderhouden en bewoonbare burgerhuizen door de sloopkogel vernietigd. Op welke feitelijke plek (uitgezonderd o.m. de achtergevel van de nieuwbouw) dit openbaar groen wordt gekompenseerd en waar de gesloopte woningen worden herbouwd is ook een black box, In de stukken onvindbaar. Of wordt het weer een sigaar uit eigen doos zoals destijds bij de sloop van een deel van het Rasterhof park. Jullie mogen het zeggen. Ik heb er de buik vol van....

Een filmpje over de aanleg van een dassentunnel