Doorgaan naar hoofdcontent

Actueel Hoogtebestand

De ingeschaarde paarden op de Noord-Friese Buitendijkse gronden gelegen aan de Waddenzee hebben het zwaar gehad deze week.. Plotseling hoogwater! Natuurbeheerder It Fryske Gea met de handen in het haar! Ik zie Piet, Ultsje en Nico af en aan op Omrop Fryslan TV. Ik steun ze aan alle kanten.......Letterlijk en figuurlijk zijn ze "in zee" gegaan met de ongeschikte pachter A. L, een wereldvreemde (dwaal)gast, met een in dit opzicht ook nog super belast verleden! Gelukkig komt er een onderzoek. Dit voorval is gefundenes fressen voor de Partij voor de Dieren. De echte paardefluisteraars in de Finale! Een ontroerend beeld van die uit het (wadden)zeewater trekkende paarden, onder de ultieme leiding van vier echte gepassioneerde paardemeisjes!

Maar als binnen niet al te lange tijd de zeespiegel gaat stijgen.........Wat dan?
In dit Actueel Hoogte Bestand van Nederland kom je via het intoetsen van je postcode precies te weten hoe je woongebied zich qua hoogteligging verhoud tot het Nieuw Amsterdams Peil.

Voor mijn postcode in Sneek
is de hoogteligging - 0,6 m. tov N.A.P.

Referenties: (hoogte in m. N.A.P.)
Amsterdam + 2.0 Maastricht + 48.5
Rotterdam + 1.0 Groningen + 6.5
Almelo + 11.0 Vlissingen + 1.5
Zwol + 0.5 Eindhoven + 16.0
Emmeloord - 4,2 Nijmegen + 31.6

Populair

Albert Heijn Middelzeelaan Bosje Bruut en Beschamend gesloopt

Kijk vrienden, één beeld zegt meer dan duizend woorden. De Sneker vroedschap deeluitmakende van de - in alles omvattende wijsheid opererende Gemeenteraad van Sùd West Friesland - is hiervoor direkt verantwoordelijk. Zij hebben veel te weinig bestuurlijke verantwoordelijkheid  genomen en garanties gegeven over in het geding zijnde thema's zoals omgeving en verkeer. Zij geven ruim baan voor het grote geld. Er worden binnenkort ook nog vier keurige goed onderhouden en bewoonbare burgerhuizen door de sloopkogel vernietigd. Op welke feitelijke plek (uitgezonderd o.m. de achtergevel van de nieuwbouw) dit openbaar groen wordt gekompenseerd en waar de gesloopte woningen worden herbouwd is ook een black box, In de stukken onvindbaar. Of wordt het weer een sigaar uit eigen doos zoals destijds bij de sloop van een deel van het Rasterhof park. Jullie mogen het zeggen. Ik heb er de buik vol van....

For a Limbo Dancer

Een filmpje over de aanleg van een dassentunnel

Voetbalfeestje op Herfstavond