Doorgaan naar hoofdcontent

2-11-04 Voor Theo van Gogh

Voor mij persoonlijk is de datum 2 november 2004 onlosmakelijk verbonden met de dag van de moord op Theo van Gogh en de dag van de crematie van mijn goede vriend, erudiet collega, schrijver, fotograaf, natuurliefhebber en tuinman Fokke Veenstra uit Gorredijk.
De talksshows van Van Gogh op TV, gehouden in decors van betegelde leegstaande zwembaden vond ik van uitzonderlijke klasse. Dat was Theo op zijn best! Aardig, warm en echt geinteresseerd in mensen! De rest van zijn gedrag werd volgens mij gevoed door heel veel frustratie!

De amerikaanse zangeres Lucinda Williams treedt momenteel in Nederland op!
Een tekst van haar, vandaag voor Theo en voor Fokke op dit log,

See what you lost when you left this world, this sweet old world
The breath from your own lips, the touch of fingertips
A sweet and tender kiss
The sound of a midnight train, wearing someone's ring
Someone calling your name
Somebody so warm cradled in your arm
Didn't you think you were worth anything


See what you lost when you left this world, this sweet old world
Millions of us in love, promises made good
Your own flesh and blood
Looking for some truth, dancing with no shoes
The beat, the rhythm, the blues
The pounding of your heart's drum together with another one
Didn't you think anyone loved you

See what you lost when you left this world, this sweet old world

Populair

Albert Heijn Middelzeelaan Bosje Bruut en Beschamend gesloopt

Kijk vrienden, één beeld zegt meer dan duizend woorden. De Sneker vroedschap deeluitmakende van de - in alles omvattende wijsheid opererende Gemeenteraad van Sùd West Friesland - is hiervoor direkt verantwoordelijk. Zij hebben veel te weinig bestuurlijke verantwoordelijkheid  genomen en garanties gegeven over in het geding zijnde thema's zoals omgeving en verkeer. Zij geven ruim baan voor het grote geld. Er worden binnenkort ook nog vier keurige goed onderhouden en bewoonbare burgerhuizen door de sloopkogel vernietigd. Op welke feitelijke plek (uitgezonderd o.m. de achtergevel van de nieuwbouw) dit openbaar groen wordt gekompenseerd en waar de gesloopte woningen worden herbouwd is ook een black box, In de stukken onvindbaar. Of wordt het weer een sigaar uit eigen doos zoals destijds bij de sloop van een deel van het Rasterhof park. Jullie mogen het zeggen. Ik heb er de buik vol van....

For a Limbo Dancer

Een filmpje over de aanleg van een dassentunnel

Voetbalfeestje op Herfstavond

Wie wil er nu gewoon zijn?

De rentmeester aller rentmeesters Sybrand van Haersma Buma presenteerde onlangs de Gewone Nederlander tijdens de H.J. Schoo lezing. In de NRC van vandaag wijdt Lamyae Aharouay er een column aan. Ik vroeg mij af - bij het lezen van haar column - of ik eigenlijk wel een gewone Nederlander ben. Zou ik - met mijn geboorteplaats Hylpen, mijn langdurige Sneeker domicilie, mijn Friese identiteit en mijn Nederlandse paspoort - nog wel een gewone Nederlander zijn? Opgevoed zoals zovelen met het Nederlandse calvinistische credo "doe-maar-gewoon-dan-doe-je gek-genoeg" Misschien weet Lamyae het antwoord? Ik verdenk haar van een behoorlijk inzichtelijke helicopterview. Daarom stuurde ik  haar een mailtje. Eigenlijk, met de vraag hoe gewoon ik wel niet ben.
Beste Lamyae Tja.. de gewone nl-er. De vraag stellen is simpel; het antwoord....? Ik (67) geef je een subjectieve dwarsdoorsnede  van mijn bestaan door middel van circa twaalf jaar bloggen (3060) en twitteren (ongeveer 20.000 tweets) …