Doorgaan naar hoofdcontent

Opstaan, blinken en verzinken.

Nog zes dagen voor de Waterpoortcup, hedenavond 18:00 uur direkt na thuiskomst van mijn werk, samen met R. even alles op scherp gezet en de instructiemailing naar de vrijwilligers van de waterpoortcup 2006 verstuurd. Tussen mijn post lag een brief van Sportvereninging Friesland uit Sint Annaparochie. Mijn rugnummer en bootkaartje voor de Berenloop van zondag 5 november 2006. Ik start op de Halve Marathon. Mijn start-rug-borst nummer is 2577.
Tijdens de 10e uitvoering van de Berenloop vinden extra feestelijkheden plaats met bekende lui. Op een video scherm in West Terschelling worden beelden vertoond van de Berenloop en tegelijkertijd beelden van de magische New York Marathon.

Sportuitslag in de LC van vandaag, Jan Albert Veenema uit Bolsward (AV Horror Sneek) wordt derde in de halve marathon dwars door Drenthe in een tijd van 1:20:51 uur. Eerste werd cabaretier, schrijver en sinds kort nederlandstalig popzanger Dolf Jansen in 1:13:22uur.


Zo net op Ned.1 VPRO's Holland Sport, Wilfried de Jong in gesprek met oud karateka Jon Bluming. Bluming gedreven op de tekst over zijn vroegere gloriedagen. Zijn lichaam met blesures van zowat alle vingers, tenen, knieen en schouders. "Mijn gezicht was net zo paars als mijn gebroken tenen" aldus Bluming, die er aan toevoegde:"Daarna pakte ik de grootste belhamel uit de groep....... en die jongen ging zakken"

Populair

Albert Heijn Middelzeelaan Bosje Bruut en Beschamend gesloopt

Kijk vrienden, één beeld zegt meer dan duizend woorden. De Sneker vroedschap deeluitmakende van de - in alles omvattende wijsheid opererende Gemeenteraad van Sùd West Friesland - is hiervoor direkt verantwoordelijk. Zij hebben veel te weinig bestuurlijke verantwoordelijkheid  genomen en garanties gegeven over in het geding zijnde thema's zoals omgeving en verkeer. Zij geven ruim baan voor het grote geld. Er worden binnenkort ook nog vier keurige goed onderhouden en bewoonbare burgerhuizen door de sloopkogel vernietigd. Op welke feitelijke plek (uitgezonderd o.m. de achtergevel van de nieuwbouw) dit openbaar groen wordt gekompenseerd en waar de gesloopte woningen herbouwd is ook een black box en in de stukken onvindbaar. Of wordt het weer een sigaar uit eigen doos zoals destijds bij de sloop van een deel van het Rasterhof park. Jullie mogen het zeggen. Ik heb er de buik vol van....

First batch Denim

Helemaal zonder narcistische trekjes kom je er niet. Zeker niet als blogger! Gisteren ontving ik mijn absolute nouveauté op het gebied van spijkerbroeken. Ik bezit er nu één van de eerste driehonderd van the first batch ever afkomstig van Chris en Gavin van het eigenzinnige jeansmerk Ullac afkomstig uit Londen. De broeken worden per stuk gemaakt in een kleine italiaanse familie fabriek in Urbania. Er  wordt gefluisterd dat deze familie als 's wereld beste jeans in elkaar zet. Ik kan dat nu beamen en bevestigen. Het dragen van deze karakteristieke heavy, raw. 16oz selvedge en duurzame denim  geeft mij hetzelfde gevoel als mijn allereerste in 1965. Dat zegt toch wel wat.

For a Limbo Dancer

Wie wil er nu gewoon zijn?

De rentmeester aller rentmeesters Sybrand van Haersma Buma presenteerde onlangs de Gewone Nederlander tijdens de H.J. Schoo lezing. In de NRC van vandaag wijdt Lamyae Aharouay er een column aan. Ik vroeg mij af - bij het lezen van haar column - of ik eigenlijk wel een gewone Nederlander ben. Zou ik - met mijn geboorteplaats Hylpen, mijn langdurige Sneeker domicilie, mijn Friese identiteit en mijn Nederlandse paspoort - nog wel een gewone Nederlander zijn? Opgevoed zoals zovelen met het Nederlandse calvinistische credo "doe-maar-gewoon-dan-doe-je gek-genoeg" Misschien weet Lamyae het antwoord? Ik verdenk haar van een behoorlijk inzichtelijke helicopterview. Daarom stuurde ik  haar een mailtje. Eigenlijk, met de vraag hoe gewoon ik wel niet ben.
Beste Lamyae Tja.. de gewone nl-er. De vraag stellen is simpel; het antwoord....? Ik (67) geef je een subjectieve dwarsdoorsnede  van mijn bestaan door middel van circa twaalf jaar bloggen (3060) en twitteren (ongeveer 20.000 tweets) …

Een filmpje over de aanleg van een dassentunnel