Doorgaan naar hoofdcontent

Op de fiets langs de weg.....Amsterdam Centrum
Verder afgelopen weekeinde in Amsterdam alleen maar aardige mensen ontmoet.

Ik was onder de indruk van een zwerver, die ik 's avonds laat nog ontmoette op de pont over het IJ. (Wat mooi, dat zo'n pont de gehele nacht doorvaart!) Op de achterkant van zijn fel oranje jas stond:Adriana Klaas Huntelaar/Kunstenaar, Metaalboer en Artiest/Ster. Hij was na een hele dag bier drinken (overgegoten in een slurpflesje) en het verzamelen van aluminium afvalspullen, met zijn ouwe fiets op weg naar naar een kraakpand in Noord. Op ijveer nummer 53, Meeuwenlaan maakt ik al snel kontakt met hem. "Ik ben een Groninger, maar woon al meer dan 25 jaar in Amsterdam" "Laatst vond ik nog een Cartier tussen het aluminium, langs de weg". Moet nog wel worden gerepareerd! Weet je de geschatte waarde van dat klokkie? vroeg hij......25 duizend euro meneer! Zo maar langs de weg gevonden!

Zij: Met de fiets op de bank aan de kade van de Meeuwenlaan, Lerares Engels en woonachtig in Broek en Waterland. Daarvoor ook een paar jaar in Parijs gewoond. Vandaag op de fiets dwars door de stad van Noord naar Zuid, op weg naar de Open Universiteit. Inschrijven voor het vak Frans. Kan ze nog beter met haar franse kleinkinderen communiceren. Is enthousiast over de school waar ze werkt! We wensen elkaar nog een fijne dag!

Hij: Duitser in een wijnrode T3 VW Camper. Vorige week op verschillende plaatsen langs het IJsselmeer gecampeerd. Bakken vol met regen gehad. Nu op de magistrale stadscamping Vliegebos in Amsterdam-Noord breekt eindelijk de zon door!
"Kafe schmeckt gut" riep hij spontaan, nadat hij een geleend koffiefilter (nur eine)had gebruikt.
Een bejaarde dame nam alle tijd voor mij en voor de uitleg van een kortste route Vervolgens ben ik
daarna door een alleraardigste klusjesman, met zijn busje voorop rijdend tot aan de campingingang gereden.

Ik heb het al eerder geschreven: Amsterdam..... my kind of town en my kind of People!

Populair

Albert Heijn Middelzeelaan Bosje Bruut en Beschamend gesloopt

Kijk vrienden, één beeld zegt meer dan duizend woorden. De Sneker vroedschap deeluitmakende van de - in alles omvattende wijsheid opererende Gemeenteraad van Sùd West Friesland - is hiervoor direkt verantwoordelijk. Zij hebben veel te weinig bestuurlijke verantwoordelijkheid  genomen en garanties gegeven over in het geding zijnde thema's zoals omgeving en verkeer. Zij geven ruim baan voor het grote geld. Er worden binnenkort ook nog vier keurige goed onderhouden en bewoonbare burgerhuizen door de sloopkogel vernietigd. Op welke feitelijke plek (uitgezonderd o.m. de achtergevel van de nieuwbouw) dit openbaar groen wordt gekompenseerd en waar de gesloopte woningen herbouwd is ook een black box en in de stukken onvindbaar. Of wordt het weer een sigaar uit eigen doos zoals destijds bij de sloop van een deel van het Rasterhof park. Jullie mogen het zeggen. Ik heb er de buik vol van....

First batch Denim

Helemaal zonder narcistische trekjes kom je er niet. Zeker niet als blogger! Gisteren ontving ik mijn absolute nouveauté op het gebied van spijkerbroeken. Ik bezit er nu één van de eerste driehonderd van the first batch ever afkomstig van Chris en Gavin van het eigenzinnige jeansmerk Ullac afkomstig uit Londen. De broeken worden per stuk gemaakt in een kleine italiaanse familie fabriek in Urbania. Er  wordt gefluisterd dat deze familie als 's wereld beste jeans in elkaar zet. Ik kan dat nu beamen en bevestigen. Het dragen van deze karakteristieke heavy, raw. 16oz selvedge en duurzame denim  geeft mij hetzelfde gevoel als mijn allereerste in 1965. Dat zegt toch wel wat.

For a Limbo Dancer

Wie wil er nu gewoon zijn?

De rentmeester aller rentmeesters Sybrand van Haersma Buma presenteerde onlangs de Gewone Nederlander tijdens de H.J. Schoo lezing. In de NRC van vandaag wijdt Lamyae Aharouay er een column aan. Ik vroeg mij af - bij het lezen van haar column - of ik eigenlijk wel een gewone Nederlander ben. Zou ik - met mijn geboorteplaats Hylpen, mijn langdurige Sneeker domicilie, mijn Friese identiteit en mijn Nederlandse paspoort - nog wel een gewone Nederlander zijn? Opgevoed zoals zovelen met het Nederlandse calvinistische credo "doe-maar-gewoon-dan-doe-je gek-genoeg" Misschien weet Lamyae het antwoord? Ik verdenk haar van een behoorlijk inzichtelijke helicopterview. Daarom stuurde ik  haar een mailtje. Eigenlijk, met de vraag hoe gewoon ik wel niet ben.
Beste Lamyae Tja.. de gewone nl-er. De vraag stellen is simpel; het antwoord....? Ik (67) geef je een subjectieve dwarsdoorsnede  van mijn bestaan door middel van circa twaalf jaar bloggen (3060) en twitteren (ongeveer 20.000 tweets) …

Een filmpje over de aanleg van een dassentunnel