Doorgaan naar hoofdcontent

make my day


Vanmorgen samen met mijn nieuwe collega Hillebrand, graslandpercelen beoordeeld, die in het kader van de nieuwe toedeling van ruilverkaveling Doniawerstal worden geruild. We zijn begonnen in een gebiedje langs het Tjeukemeer bij Sint Nicolaasga. Naast percelen met hoog productief engels raaigras, ook grassoorten met een lagere voedingswaarde waargenomen, zoals ruwbeemdt, geknikte vossestaart en witbol. Hillebrand heeft er echt verstand van!! Prominent fysiek aanwezige soorten zoals Poddeblommen en Distels zijn nog steeds niet uit te roeien! Gelukkig maar.........een mooi klein oranje dagvlindertje (Distelvlinder) vergezelde ons langdurig bij de uitvoering van ons werk Tijdens de warme, vochtige temperaturen zweven ze van gracieus van bloem naar plant vice verza. Van zoiets wordt een mens op maandagmorgen gelukkig ! Ik dacht aan wijlen zanger Frans Halsema en tekstschrijver Michel van der Plas,......ach een vlinder kan niet sjouwen en een karrepaard niet zweven, het is maar hoe een mens wil leven!

Populair

Sneek, Su het ut Weest !

Sneek, Watchers&Liefhebbers.

Zie hier hoe een stukje van Sneek in de wijk Stadsfenne aan de Middelzeelaan in één week is ongevormd tot een krater. Een plek met eens vier woningen aan de rand van een groen wijkbosje. Op deze puinhopen verrijst binnenkort een Albert Heijn XL waarschijnlijk als een Fenix uit zijn As.

De Hamvraag met als hoofdprijs een musthave: Een tweedehands wasdroger van een bekend Noord-Koreaans merk.

Waar komt de compensatie voor de sloop van dat bosje en die woningen?.

Gemeenteraad SWF. Kom der mar in!Albert Heijn Middelzeelaan Bosje Bruut en Beschamend gesloopt

Kijk vrienden, één beeld zegt meer dan duizend woorden. De Sneker vroedschap deeluitmakende van de - in alles omvattende wijsheid opererende Gemeenteraad van Sùd West Friesland - is hiervoor direkt verantwoordelijk. Zij hebben veel te weinig bestuurlijke verantwoordelijkheid  genomen en garanties gegeven over in het geding zijnde thema's zoals omgeving en verkeer. Zij geven ruim baan voor het grote geld. Er worden binnenkort ook nog vier keurige goed onderhouden en bewoonbare burgerhuizen door de sloopkogel vernietigd. Op welke feitelijke plek (uitgezonderd o.m. de achtergevel van de nieuwbouw) dit openbaar groen wordt gekompenseerd en waar de gesloopte woningen worden herbouwd is ook een black box, In de stukken onvindbaar. Of wordt het weer een sigaar uit eigen doos zoals destijds bij de sloop van een deel van het Rasterhof park. Jullie mogen het zeggen. Ik heb er de buik vol van....

Voetbalfeestje op Herfstavond

Een filmpje over de aanleg van een dassentunnel

For a Limbo Dancer