Doorgaan naar hoofdcontent

Karate 5e Waterpoort Cup Sneek.

Karateka Peter Smit schrijft het volgende op de website van de Sneeker Activity Foundation:

Op zaterdag 21 oktober zal Stichting Activity Foundation voor de 5e maal de Waterpoort Cup organiseren. De Waterpoort Cup is een internationaal karate evenement voor jeugd van 6 tot en met 17 jaar. Doelstelling van het evenement is om door middel van een sportief internationaal treffen de onderlinge vriendschap en sportieve banden van de deelnemende verenigingen te verstevigen. Een nevendoel is de stimulering van de Sneker jeugdsport. Want, om Europees of wereldkampioen te kunnen worden, is het van belang dat je regelmatig je krachten meet, zodat je weet waar je staat. Dat de Sneker karateka's hoog aangeschreven staan, blijkt wel uit het feit dat ze worden uitgenodigd voor deelname aan wedstrijden van - letterlijk - Amsterdam tot Tokyo. Echter in de visie van Stichting Activity Foundation overheerst de olympische gedachte: meedoen is belangrijker dan winnen.

Ik ben sinds 2004 medewerker van de organisatie van dit tournooi. Wij - als organiseergroep - zijn er gedurende het hele jaar mee bezig. Nu ongeveer drie weken voor het begin van de Waterpoort Cup begint de spanning voor ons weer aardig op te lopen. Gelukkig hebben we als leidraad een plan van aanpak. Hierin staat tot in detail beschreven wat er moet gebeuren. Dat is een geruststellende gedachte.Onze vergaderfrekwentie is nu wekelijks. Ik ben razend benieuwd wat er in de komende weken voor 21 oktober nog voor onvoorziene zaken op ons af komen en die we moeten tackelen. Als er iets te melden valt, kom ik er in mijn logjes nog wel op terug!

Populair

Albert Heijn Middelzeelaan Bosje Bruut en Beschamend gesloopt

Kijk vrienden, één beeld zegt meer dan duizend woorden. De Sneker vroedschap deeluitmakende van de - in alles omvattende wijsheid opererende Gemeenteraad van Sùd West Friesland - is hiervoor direkt verantwoordelijk. Zij hebben veel te weinig bestuurlijke verantwoordelijkheid  genomen en garanties gegeven over in het geding zijnde thema's zoals omgeving en verkeer. Zij geven ruim baan voor het grote geld. Er worden binnenkort ook nog vier keurige goed onderhouden en bewoonbare burgerhuizen door de sloopkogel vernietigd. Op welke feitelijke plek (uitgezonderd o.m. de achtergevel van de nieuwbouw) dit openbaar groen wordt gekompenseerd en waar de gesloopte woningen worden herbouwd is ook een black box, In de stukken onvindbaar. Of wordt het weer een sigaar uit eigen doos zoals destijds bij de sloop van een deel van het Rasterhof park. Jullie mogen het zeggen. Ik heb er de buik vol van....

For a Limbo Dancer

Wie wil er nu gewoon zijn?

De rentmeester aller rentmeesters Sybrand van Haersma Buma presenteerde onlangs de Gewone Nederlander tijdens de H.J. Schoo lezing. In de NRC van vandaag wijdt Lamyae Aharouay er een column aan. Ik vroeg mij af - bij het lezen van haar column - of ik eigenlijk wel een gewone Nederlander ben. Zou ik - met mijn geboorteplaats Hylpen, mijn langdurige Sneeker domicilie, mijn Friese identiteit en mijn Nederlandse paspoort - nog wel een gewone Nederlander zijn? Opgevoed zoals zovelen met het Nederlandse calvinistische credo "doe-maar-gewoon-dan-doe-je gek-genoeg" Misschien weet Lamyae het antwoord? Ik verdenk haar van een behoorlijk inzichtelijke helicopterview. Daarom stuurde ik  haar een mailtje. Eigenlijk, met de vraag hoe gewoon ik wel niet ben.
Beste Lamyae Tja.. de gewone nl-er. De vraag stellen is simpel; het antwoord....? Ik (67) geef je een subjectieve dwarsdoorsnede  van mijn bestaan door middel van circa twaalf jaar bloggen (3060) en twitteren (ongeveer 20.000 tweets) …

First batch Denim

Helemaal zonder narcistische trekjes kom je er niet. Zeker niet als blogger! Gisteren ontving ik mijn absolute nouveauté op het gebied van spijkerbroeken. Ik bezit er nu één van de eerste driehonderd van the first batch ever afkomstig van Chris en Gavin van het eigenzinnige jeansmerk Ullac afkomstig uit Londen. De broeken worden per stuk gemaakt in een kleine italiaanse familie fabriek in Urbania. Er  wordt gefluisterd dat deze familie als 's wereld beste jeans in elkaar zet. Ik kan dat nu beamen en bevestigen. Het dragen van deze karakteristieke heavy, raw. 16oz selvedge en duurzame denim  geeft mij hetzelfde gevoel als mijn allereerste in 1965. Dat zegt toch wel wat.

Een filmpje over de aanleg van een dassentunnel