Doorgaan naar hoofdcontent

Hylpers, Fryzen & MuzelmannenYn myn logje van jo sit een sekere febynding. Du must em sen wolle.......

Iek ken my naaet huage, dot er oait een Hylper yn myn tyd, it yn syn bealch kreag om nei Waaens te goan om te betynken, dot de Fryzen, de Hollanders feslynt hewwe. Mar no hearde iek lesten, dot der froeger toch wolres Hylpers henne geengen. So ies my no een ferhoal bekent wodden, uut de eeaste helft fan de foarigge eeauw, dot Bertus Stallmann mei syn broer Jehannes. swaiger Hindrik Kuipers en Seecle - elk jier mei jerre feweren, op e fyts - nei Waaens geengen. Johannes, het roeger yn de bek, see tjin syn broer Bertus: "Bertus, doe must mar rekkenje dot se hir heel het meensken de heassens inslynt hewwe!"
Bertus, wy mei dy onfesnyde utspraik fan syn broer Jehannes oen. Hy ko der naaet tjin, en see op een sefte ynhaldene tooan "Doe must naaet, Jehannes"
Jo begont foar de muzelmannen ramadan. Iek weensje alle meensken een segene ramadan!!

Populair

Albert Heijn Middelzeelaan Bosje Bruut en Beschamend gesloopt

Kijk vrienden, één beeld zegt meer dan duizend woorden. De Sneker vroedschap deeluitmakende van de - in alles omvattende wijsheid opererende Gemeenteraad van Sùd West Friesland - is hiervoor direkt verantwoordelijk. Zij hebben veel te weinig bestuurlijke verantwoordelijkheid  genomen en garanties gegeven over in het geding zijnde thema's zoals omgeving en verkeer. Zij geven ruim baan voor het grote geld. Er worden binnenkort ook nog vier keurige goed onderhouden en bewoonbare burgerhuizen door de sloopkogel vernietigd. Op welke feitelijke plek (uitgezonderd o.m. de achtergevel van de nieuwbouw) dit openbaar groen wordt gekompenseerd en waar de gesloopte woningen worden herbouwd is ook een black box, In de stukken onvindbaar. Of wordt het weer een sigaar uit eigen doos zoals destijds bij de sloop van een deel van het Rasterhof park. Jullie mogen het zeggen. Ik heb er de buik vol van....

Sneek, Su het ut Weest !

Sneek, Watchers&Liefhebbers.

Zie hier hoe een stukje van Sneek in de wijk Stadsfenne aan de Middelzeelaan in één week is ongevormd tot een krater. Een plek met eens vier woningen aan de rand van een groen wijkbosje. Op deze puinhopen verrijst binnenkort een Albert Heijn XL waarschijnlijk als een Fenix uit zijn As.

De Hamvraag met als hoofdprijs een musthave: Een tweedehands wasdroger van een bekend Noord-Koreaans merk.

Waar komt de compensatie voor de sloop van dat bosje en die woningen?.

Gemeenteraad SWF. Kom der mar in!For a Limbo Dancer

Een filmpje over de aanleg van een dassentunnel

Voetbalfeestje op Herfstavond