Doorgaan naar hoofdcontent

Culturele Pap

Nog minstens vijf jaar duurt het, voordat de theater plannen concreet zijn uitgevoerd. In de tussenliggende periode krijgen we in Sneek een ontwikkeling van locatie-theater in en rond de stad. Ik moet er niet aan denken, dat we in Sneek alleeen maar van die kabouter-voorstellingen krijgen. Zoals onlangs deze zomer, met het naspelen van een nederlandse speelfilm Fanfare bij de locatie de laatste stuver om van het apegapen van Friesland Vaart bij de Waterpoort maar nederig te zwijgen. Dat neemt niet weg, dat het amateurgebeuren in Sneek maximale ruimte moet krijgen. Maar dergelijk voorstellingen moeten niet worden gezien als opstap voor het culturele leven van Sneek, naar een nieuw theater, dan kun je nu maar beter de heer Joop van den Ende en de heer Gerrit van der Valk vragen voor een douceurtje van ruim vijf miljoen. Elk twee-en-eenhalf miljoen voor het direkt storten van de culturele pap van Snits! Tot slot... natuurlijk ben ik ingenomen met de op tafel liggende plannen en ideeen. Geweldig......ook een hele mooie, eenvoudige en stijlvolle presentatie in het Waltahuis aan de Markstraat! Ook de line-up: eerst de ideeen/plannen, daarna het geld is zeer o.k.! Ik ben het op het punt van het stoelenaantal in het theater, trouwens roerend eens met de Opregte Sneeker: max 400 ä 450 zitplaatsen. Voor de Top of The Bill voorstellingen ben ik wel bereid naar om 's avonds of in het weekend naar Groningen, Leeuwarden of Amsterdam te rijden! Doen we nu ook al in voorkomende gevallen.

Populair

Albert Heijn Middelzeelaan Bosje Bruut en Beschamend gesloopt

Kijk vrienden, één beeld zegt meer dan duizend woorden. De Sneker vroedschap deeluitmakende van de - in alles omvattende wijsheid opererende Gemeenteraad van Sùd West Friesland - is hiervoor direkt verantwoordelijk. Zij hebben veel te weinig bestuurlijke verantwoordelijkheid  genomen en garanties gegeven over in het geding zijnde thema's zoals omgeving en verkeer. Zij geven ruim baan voor het grote geld. Er worden binnenkort ook nog vier keurige goed onderhouden en bewoonbare burgerhuizen door de sloopkogel vernietigd. Op welke feitelijke plek (uitgezonderd o.m. de achtergevel van de nieuwbouw) dit openbaar groen wordt gekompenseerd en waar de gesloopte woningen worden herbouwd is ook een black box, In de stukken onvindbaar. Of wordt het weer een sigaar uit eigen doos zoals destijds bij de sloop van een deel van het Rasterhof park. Jullie mogen het zeggen. Ik heb er de buik vol van....

Sneek, Su het ut Weest !

Sneek, Watchers&Liefhebbers.

Zie hier hoe een stukje van Sneek in de wijk Stadsfenne aan de Middelzeelaan in één week is ongevormd tot een krater. Een plek met eens vier woningen aan de rand van een groen wijkbosje. Op deze puinhopen verrijst binnenkort een Albert Heijn XL waarschijnlijk als een Fenix uit zijn As.

De Hamvraag met als hoofdprijs een musthave: Een tweedehands wasdroger van een bekend Noord-Koreaans merk.

Waar komt de compensatie voor de sloop van dat bosje en die woningen?.

Gemeenteraad SWF. Kom der mar in!For a Limbo Dancer

Een filmpje over de aanleg van een dassentunnel

Voetbalfeestje op Herfstavond