Doorgaan naar hoofdcontent

Cows

Ambtshalve vandaag de gehele dag een zitting van de Rechter Commissaris moeten bijwonen in een onpartijdige omgeving van een dorpshuis in Sint Nicolaasga . (Bijzonder lekkere kroketten tijdens de lunch, dat wel!) In de procedure van de landinrichtingswet heeft zo'n RC heeft een bemiddelende rol in geval van een meningsverschil bij de toedeling van land. Indien partijen er niet "uit" komen, dan verwijst deze Rechter-Commissaris de zaak door naar de meervoudige kamer van de Rechtbank in Leeuwarden. Bij dergelijke zittingen waar per dag een stuk of tien zaken op de rol staan, staat de humor zelden hoog in het vaandel. Soms zie je de mens daar schaamteloos op zijn smalst, vooral als het om zijn eigen belangen gaat. Ik mag graag met boeren omgaan, maar je hebt er bij, die lijken op en gedragen zich als "koeien met een pet op".

Om het hooft weer helemaal leeg te maken, energie op te wekken en alle stress te deleten heb ik vanavond mijn hardloopgympen aangetrokken. Na een uurtje rennen met de kop vol zweet en een paar stramme poten ga ik me douchen, nog een kopje thee drinken en daarna duik ik in mijn nest. Helaas zijn 's avonds laat Frits en Henk niet meer op de TV. Ik mis ze wel! Jeroen en Paul kunnen dat (nog) niet goed maken.

Populair

Albert Heijn Middelzeelaan Bosje Bruut en Beschamend gesloopt

Kijk vrienden, één beeld zegt meer dan duizend woorden. De Sneker vroedschap deeluitmakende van de - in alles omvattende wijsheid opererende Gemeenteraad van Sùd West Friesland - is hiervoor direkt verantwoordelijk. Zij hebben veel te weinig bestuurlijke verantwoordelijkheid  genomen en garanties gegeven over in het geding zijnde thema's zoals omgeving en verkeer. Zij geven ruim baan voor het grote geld. Er worden binnenkort ook nog vier keurige goed onderhouden en bewoonbare burgerhuizen door de sloopkogel vernietigd. Op welke feitelijke plek (uitgezonderd o.m. de achtergevel van de nieuwbouw) dit openbaar groen wordt gekompenseerd en waar de gesloopte woningen worden herbouwd is ook een black box, In de stukken onvindbaar. Of wordt het weer een sigaar uit eigen doos zoals destijds bij de sloop van een deel van het Rasterhof park. Jullie mogen het zeggen. Ik heb er de buik vol van....

For a Limbo Dancer

Een filmpje over de aanleg van een dassentunnel

Voetbalfeestje op Herfstavond