Doorgaan naar hoofdcontent

Braakhekke Revisited


Gisteravond met belangstelling gekeken naar het NCRV programma Villa Felderhof. Dit keer was Rik Felderhof op prive bezoek bij Joop Braakhekke, bekend van Radio & TV in zijn huis aan de gracht de Zijlroede te Hylpen. Joop o.a. in gezelschap van zijn simpathieke moeder, zijn vrienden, en zijn hylper vriendin Steintje Glashouwer, vertelde over Hylpen, de Hylpers (Sipke Bootsma, IJsslemeervisser en Paranimf met ervaring aan de VU te Amsterdam) en natuurlijk over mister Braakhekke himself. Cook & Sailor. Ook mooie beelden uit de vila van tien jaar terug, van pvda politicus Annemarie Grewel.
Alle Hylpers zijn het erover eens: de beelden zijn een grote promo voor de parel van zuidwest friesland.
De toeristen kunnen nu maar komen.
Vandaag samen met R nog even rondgekeken en gewandeld langs grachten en oude haven.
Gelukkig hangt het beeld van de wonderbaarlijk visvangt weer boven aan de gevel van de Leugenbank (Lu) De metafoor voor.... maak je geen zorgen: het komt allemaal goed!

Volgende week zal de bijzonder populaire friese Gedeputeerde, Mevrouw Anita Andriessen de prachtig gerestaureerde haven van Hylpen officieel in gebruik stellen.

Populair

Albert Heijn Middelzeelaan Bosje Bruut en Beschamend gesloopt

Kijk vrienden, één beeld zegt meer dan duizend woorden. De Sneker vroedschap deeluitmakende van de - in alles omvattende wijsheid opererende Gemeenteraad van Sùd West Friesland - is hiervoor direkt verantwoordelijk. Zij hebben veel te weinig bestuurlijke verantwoordelijkheid  genomen en garanties gegeven over in het geding zijnde thema's zoals omgeving en verkeer. Zij geven ruim baan voor het grote geld. Er worden binnenkort ook nog vier keurige goed onderhouden en bewoonbare burgerhuizen door de sloopkogel vernietigd. Op welke feitelijke plek (uitgezonderd o.m. de achtergevel van de nieuwbouw) dit openbaar groen wordt gekompenseerd en waar de gesloopte woningen worden herbouwd is ook een black box, In de stukken onvindbaar. Of wordt het weer een sigaar uit eigen doos zoals destijds bij de sloop van een deel van het Rasterhof park. Jullie mogen het zeggen. Ik heb er de buik vol van....

For a Limbo Dancer

Een filmpje over de aanleg van een dassentunnel

Voetbalfeestje op Herfstavond