Doorgaan naar hoofdcontent

Zondag-Sunnyday

Gisteravond genoten van een geweldig optreden van Jackson Browne en David Lindley. Jackson op gitaar en piano met zijn buitengewone songs (bovencategorie) en multi-instrumentalist David, tweede stem en virtuoos o.a. op viool, gitaar en op zijn (midden)oosten Oud.
In Mojo Heineken Music Hall te Amsterdam vond het laatste optreden plaats in het kader van hun Europese tournee. De inspanning van deze tour kon je aan het uiterlijk van de heren muzikanten aflezen....... vermoeid, afgetrokken gezichten. Maar niettemin alive-on-stage!! Let The Music Keep your Spirits High Na een totaal van een keer Utrecht, twee keer Den Haag en drie keer Amsterdam in concert, in het bezit van alle CD's en vele bootlegs, zie ik nu reikhalzend uit naar een nieuw album met nieuwe songs!
Bij de FEBO van Rob Cohen, aan de Arena Boulevard ontdekte ik de schoonheid van deze Zilvermeeuw. Het dier houdt zich staande in de urbane wereld rond de Ajaxarena door het nuttigen van gemorste frietjes.
.
Vanmiddag - in het kader van de SBS training - de rondweg om geweest. Veel oudere Snekers on-the-track- gezien, die samen met hun vrouw op de fiets hun wekelijkse trainingsrondje afwerken. Het valt me op, dat vrouwen veel fitter zijn dan mannen. Zij geven ook meestal het tempo aan!
Als ik mij niet vergis zag ik ook Wieger Sinnema oud o.n.s. voetballer vanmiddag - langs de rondweg - zijn running-kilometers pakken. Ik vond Wieger - als voetaller- een beetje arrogant en lui overkomen.. Zelf heeft hij natuurlijk het meeste last van zo'n pose! Maar nu als Runner..........Sjapo Wieger!

Populair

Albert Heijn Middelzeelaan Bosje Bruut en Beschamend gesloopt

Kijk vrienden, één beeld zegt meer dan duizend woorden. De Sneker vroedschap deeluitmakende van de - in alles omvattende wijsheid opererende Gemeenteraad van Sùd West Friesland - is hiervoor direkt verantwoordelijk. Zij hebben veel te weinig bestuurlijke verantwoordelijkheid  genomen en garanties gegeven over in het geding zijnde thema's zoals omgeving en verkeer. Zij geven ruim baan voor het grote geld. Er worden binnenkort ook nog vier keurige goed onderhouden en bewoonbare burgerhuizen door de sloopkogel vernietigd. Op welke feitelijke plek (uitgezonderd o.m. de achtergevel van de nieuwbouw) dit openbaar groen wordt gekompenseerd en waar de gesloopte woningen herbouwd is ook een black box en in de stukken onvindbaar. Of wordt het weer een sigaar uit eigen doos zoals destijds bij de sloop van een deel van het Rasterhof park. Jullie mogen het zeggen. Ik heb er de buik vol van....

For a Limbo Dancer

Wie wil er nu gewoon zijn?

De rentmeester aller rentmeesters Sybrand van Haersma Buma presenteerde onlangs de Gewone Nederlander tijdens de H.J. Schoo lezing. In de NRC van vandaag wijdt Lamyae Aharouay er een column aan. Ik vroeg mij af - bij het lezen van haar column - of ik eigenlijk wel een gewone Nederlander ben. Zou ik - met mijn geboorteplaats Hylpen, mijn langdurige Sneeker domicilie, mijn Friese identiteit en mijn Nederlandse paspoort - nog wel een gewone Nederlander zijn? Opgevoed zoals zovelen met het Nederlandse calvinistische credo "doe-maar-gewoon-dan-doe-je gek-genoeg" Misschien weet Lamyae het antwoord? Ik verdenk haar van een behoorlijk inzichtelijke helicopterview. Daarom stuurde ik  haar een mailtje. Eigenlijk, met de vraag hoe gewoon ik wel niet ben.
Beste Lamyae Tja.. de gewone nl-er. De vraag stellen is simpel; het antwoord....? Ik (67) geef je een subjectieve dwarsdoorsnede  van mijn bestaan door middel van circa twaalf jaar bloggen (3060) en twitteren (ongeveer 20.000 tweets) …

First batch Denim

Helemaal zonder narcistische trekjes kom je er niet. Zeker niet als blogger! Gisteren ontving ik mijn absolute nouveauté op het gebied van spijkerbroeken. Ik bezit er nu één van de eerste driehonderd van the first batch ever afkomstig van Chris en Gavin van het eigenzinnige jeansmerk Ullac afkomstig uit Londen. De broeken worden per stuk gemaakt in een kleine italiaanse familie fabriek in Urbania. Er  wordt gefluisterd dat deze familie als 's wereld beste jeans in elkaar zet. Ik kan dat nu beamen en bevestigen. Het dragen van deze karakteristieke heavy, raw. 16oz selvedge en duurzame denim  geeft mij hetzelfde gevoel als mijn allereerste in 1965. Dat zegt toch wel wat.

Een filmpje over de aanleg van een dassentunnel