Doorgaan naar hoofdcontent

Dark side of the Moon


Deze week overleed oud SHV topman Paul Fentener van Vissingen. Ik kende wel de naam van de familie en het bedrijf, maar geen bemoeienissen o.i.d. Veel van zijn relaties plaatsen een overlijdensadvertentie o.a. in de NRC. Naast advertenties van familie- en ondernemerszijde, zag ik ook reacties op zijn overlijden vanuit Natuur-en Milieu beschermend Nederland. De heer PFvV was een puissant rijke man, afkomstig uit een steenrijk familie, die misschien op latere leeftijd, tot wat je noemt de "zachtere" inzichten des levens is gekomen. Mooi voor hem...... better let as net!! Hij heeft veel geld gestoken in natuur en milieuprojecten in het buitenland. Ook een vriendje van prins Bernhard. Omdat ik zelf al geruime tijd werkzaam ben in de frontlijn van de platttelandsontwikkeling (Landbouw, Natuur & Landschap), durf ik - in alle bescheideheid - mijzelf eveneens als een natuurbeschermer te bestempelen. De dagelijkse praktijk is veelal, dat je de blaren op je tong moet praten en jezelf soms in duizend bochten moet wringen, om een paar vierkante meter grond voor natuurgebied te realiseren. Enige verwantschap op gebied van natuur& landschap voelde ik bij het lezen van de voor PFvV geplaatste overlijdensadvertentie, waarboven stond: We will see you "On the Dark Side of the Moon".
De kenners associeren deze tekst (titel) onmiddellijk met de uit 1973 stammende Pink-Floyd LP. Ik heb even naar de teksten van deze LP gekeken. Het laatste nummer van de LP lijkt qua tekst, in de verte op teksten van "niets nieuws onder de zon" Prediker. De tekst van Prediker inspireert meer als de tekst van Roger Waters, met alle respect, overigens! Ik ben het niet eens met de conclusie in de laatste zin van Waters "Matter of fact it's all dark.". Volgens mij komt er altijd weer licht na de tunnel, ook op de maan en zeker en vast.....voor de Natuur!!!

Eclipse (Waters)
All that you touch
All that you see
All that you taste
All you feel.
All that you love
All that you hate
All you distrust
All you save.
All that you give
All that you deal
All that you buy, beg, borrow or steal.
All you create
All you destroy
All that you do
All that you say.
All that you eat
And everyone you meet
All that you slight
And everyone you fight.
All that is now
All that is gone
All that's to come and everything under the sun is in tune,
but the sun is eclipsed by the moon.
"There is no dark side of the moon really. Matter of fact it's all dark."

Populair

Albert Heijn Middelzeelaan Bosje Bruut en Beschamend gesloopt

Kijk vrienden, één beeld zegt meer dan duizend woorden. De Sneker vroedschap deeluitmakende van de - in alles omvattende wijsheid opererende Gemeenteraad van Sùd West Friesland - is hiervoor direkt verantwoordelijk. Zij hebben veel te weinig bestuurlijke verantwoordelijkheid  genomen en garanties gegeven over in het geding zijnde thema's zoals omgeving en verkeer. Zij geven ruim baan voor het grote geld. Er worden binnenkort ook nog vier keurige goed onderhouden en bewoonbare burgerhuizen door de sloopkogel vernietigd. Op welke feitelijke plek (uitgezonderd o.m. de achtergevel van de nieuwbouw) dit openbaar groen wordt gekompenseerd en waar de gesloopte woningen worden herbouwd is ook een black box, In de stukken onvindbaar. Of wordt het weer een sigaar uit eigen doos zoals destijds bij de sloop van een deel van het Rasterhof park. Jullie mogen het zeggen. Ik heb er de buik vol van....

For a Limbo Dancer

Een filmpje over de aanleg van een dassentunnel

Voetbalfeestje op Herfstavond