Doorgaan naar hoofdcontent

Bargoens

In de NRC van vandaag onder de rubriek Internet Voorkeur lees ik een stukje over mijn Israelische, Palestijnse en Libanese mede-bloggers. Zowel voor- als tegenstanders van de Israelische aanvallen kun je vinden op: The Truth Laid Bear .

In diezelfde krant, in de rubriek bellen met.... zegt Geert Driessen van het Nijmeegs onderzoeksburo ITS, dat steeds minder Nederlanders dialect of streektaal gebruiken in het dagelijkse leven. Hij zegt, dat het gebruik van het Fries - sinds 1995 - met twintig procent is gedaald. Hij voorspelt, dat het Fries uiteindelijk zal uitsterven, omdat ouders steeds meer Nederlands praten. Ik ben zo eigenwijs om hem niet direct te geloven. De taal zal wel veranderen. De schoonheid blijft bestaan. Het Nederlands - in de grote steden- staat momenteel onder grote druk van het Marokkaans, Turks, Surinaams, Chinees enz noem maar op. Deze invloeden maakt de taal alleen maar levendiger. Jiddische woorden blijven toch ook nog gewoon bestaan.
In Amsterdam hoor je middelbare scholieren van nederlandse en van allochtone afkomst spreken in een mengeling van nederlands met een mix van allerlei buitenlandse invloeden. Geweldig om de verzelfsprekendheid te ervaren hoe die jonge lui openstaan voor elkaars culturen en taal! Het Bargoens-Amsterdams hoor je tegenwoordig alleen nog maar in Zaandam en Purmerend.!

Musyk ies mear as luusterjen, musyk leet sich allonich mar beskrieuwe yn metaforen. Jo yn myn cdleaser:
Boudewijn de Groot, Eiland in de verte

Populair

Sneek, Su het ut Weest !

Sneek, Watchers&Liefhebbers.

Zie hier hoe een stukje van Sneek in de wijk Stadsfenne aan de Middelzeelaan in één week is ongevormd tot een krater. Een plek met eens vier woningen aan de rand van een groen wijkbosje. Op deze puinhopen verrijst binnenkort een Albert Heijn XL waarschijnlijk als een Fenix uit zijn As.

De Hamvraag met als hoofdprijs een musthave: Een tweedehands wasdroger van een bekend Noord-Koreaans merk.

Waar komt de compensatie voor de sloop van dat bosje en die woningen?.

Gemeenteraad SWF. Kom der mar in!Albert Heijn Middelzeelaan Bosje Bruut en Beschamend gesloopt

Kijk vrienden, één beeld zegt meer dan duizend woorden. De Sneker vroedschap deeluitmakende van de - in alles omvattende wijsheid opererende Gemeenteraad van Sùd West Friesland - is hiervoor direkt verantwoordelijk. Zij hebben veel te weinig bestuurlijke verantwoordelijkheid  genomen en garanties gegeven over in het geding zijnde thema's zoals omgeving en verkeer. Zij geven ruim baan voor het grote geld. Er worden binnenkort ook nog vier keurige goed onderhouden en bewoonbare burgerhuizen door de sloopkogel vernietigd. Op welke feitelijke plek (uitgezonderd o.m. de achtergevel van de nieuwbouw) dit openbaar groen wordt gekompenseerd en waar de gesloopte woningen worden herbouwd is ook een black box, In de stukken onvindbaar. Of wordt het weer een sigaar uit eigen doos zoals destijds bij de sloop van een deel van het Rasterhof park. Jullie mogen het zeggen. Ik heb er de buik vol van....

Voetbalfeestje op Herfstavond

Een filmpje over de aanleg van een dassentunnel

For a Limbo Dancer