Doorgaan naar hoofdcontent

Friese Wielrenners Germ & Josephine


Vorige week dinsdag hebben R en ik wat afkoeling gezocht bij de swaaiplaats van de Sneekermeerbus nabij de pont van het Starteiland. Daar bij de bankjes aan het water bij het pm kanaal ontmoetten wij Germ van de Burg en zijn vriendin Josphine Groenveld. Ik heb Germ een aantal jaren geleden leren kennen via mijn werk. Officieel is Germ bosbouwkundige. We hebben samen o.a. bij boeren het beheer van half natuurlijk grasland gecontroleerd. Naast wielrennen, werkt hij nu bij een ecologisch adviesburo. Ik volg hun wielercarrieres nauwgezet via krant en omrop Fryslan.

Beide getalenteerde en succelvolle jonge amateur wielrenners. Ze hadden hun training net achter de rug en waren ook een beetje aan het uitwaaien.
Germ vertelde, dat samen met zijn maat onlangs heeft meegedaan in de Ronde van Roemenie, een 8 daagse etappekoers voor Elite zonder contract. Via contacten tijdens het politiegala heeft zijn maat Sierd een uitnodiging gekregen om daar met twee man te komen rijden. Ze hebben als gastrenners meegereden in een ploeg uit Boekarest genaamd Saunier Duval en hebben daar de nodige dagprijzen en etappes gewonnen.
Josphine vertelde dat ze de koers ter nagedachtenis aan Gerrie Kneteman heeft gereden. Er was veel aandacht voor Josephine haar ploeggenootje Roxane Kneteman, de dochter van de Kneet. Deze keer voor Josephine geen geluk, al na 15 km kreeg ze een lekke band. Door een valpartij in het peloton, tijdens de achtervolging was het lastig om terugkomen, maar dankzij de hulp van ploeggenote Sandra Missbach lukte het. In de sprint bergop was Chantal Beltman de uiteindelijk sterkste !

Populair

Albert Heijn Middelzeelaan Bosje Bruut en Beschamend gesloopt

Kijk vrienden, één beeld zegt meer dan duizend woorden. De Sneker vroedschap deeluitmakende van de - in alles omvattende wijsheid opererende Gemeenteraad van Sùd West Friesland - is hiervoor direkt verantwoordelijk. Zij hebben veel te weinig bestuurlijke verantwoordelijkheid  genomen en garanties gegeven over in het geding zijnde thema's zoals omgeving en verkeer. Zij geven ruim baan voor het grote geld. Er worden binnenkort ook nog vier keurige goed onderhouden en bewoonbare burgerhuizen door de sloopkogel vernietigd. Op welke feitelijke plek (uitgezonderd o.m. de achtergevel van de nieuwbouw) dit openbaar groen wordt gekompenseerd en waar de gesloopte woningen worden herbouwd is ook een black box, In de stukken onvindbaar. Of wordt het weer een sigaar uit eigen doos zoals destijds bij de sloop van een deel van het Rasterhof park. Jullie mogen het zeggen. Ik heb er de buik vol van....

For a Limbo Dancer

Wie wil er nu gewoon zijn?

De rentmeester aller rentmeesters Sybrand van Haersma Buma presenteerde onlangs de Gewone Nederlander tijdens de H.J. Schoo lezing. In de NRC van vandaag wijdt Lamyae Aharouay er een column aan. Ik vroeg mij af - bij het lezen van haar column - of ik eigenlijk wel een gewone Nederlander ben. Zou ik - met mijn geboorteplaats Hylpen, mijn langdurige Sneeker domicilie, mijn Friese identiteit en mijn Nederlandse paspoort - nog wel een gewone Nederlander zijn? Opgevoed zoals zovelen met het Nederlandse calvinistische credo "doe-maar-gewoon-dan-doe-je gek-genoeg" Misschien weet Lamyae het antwoord? Ik verdenk haar van een behoorlijk inzichtelijke helicopterview. Daarom stuurde ik  haar een mailtje. Eigenlijk, met de vraag hoe gewoon ik wel niet ben.
Beste Lamyae Tja.. de gewone nl-er. De vraag stellen is simpel; het antwoord....? Ik (67) geef je een subjectieve dwarsdoorsnede  van mijn bestaan door middel van circa twaalf jaar bloggen (3060) en twitteren (ongeveer 20.000 tweets) …

First batch Denim

Helemaal zonder narcistische trekjes kom je er niet. Zeker niet als blogger! Gisteren ontving ik mijn absolute nouveauté op het gebied van spijkerbroeken. Ik bezit er nu één van de eerste driehonderd van the first batch ever afkomstig van Chris en Gavin van het eigenzinnige jeansmerk Ullac afkomstig uit Londen. De broeken worden per stuk gemaakt in een kleine italiaanse familie fabriek in Urbania. Er  wordt gefluisterd dat deze familie als 's wereld beste jeans in elkaar zet. Ik kan dat nu beamen en bevestigen. Het dragen van deze karakteristieke heavy, raw. 16oz selvedge en duurzame denim  geeft mij hetzelfde gevoel als mijn allereerste in 1965. Dat zegt toch wel wat.

Een filmpje over de aanleg van een dassentunnel