Doorgaan naar hoofdcontent

Zonnebril (Slot)

Prachtig weer Hjoed, nog steeds geen zonnebril maar wel 115 euro in de knip. Ik stap vandaag binnen bij de Brillemaaker in de Kruizebroederstraat. Ik scan vluchtig de winkel af naar zonnebrilllen en kom als snel tot de conclusie, ook hier "Buisiness as Usual" De jongeman bij de Brillemaaker zet al zijn verkoopovertuigingskracht op mij in, om zijn waar aan de man te brengen! Niks mis mee, overigens. Voorzichtig mompel ik iets in de trant van: wayfarer.......rayban. Hij kijkt me aan met een gezicht van oh, bedoel je soms zo'n oud lijk van een zonnebril? "Daar loop je anno nu toch niet meer mee op je kop!" Lichaamstaal liegt niet. Hij loopt stoizijns naar een laadje achter zijn toonbank en haalt er - met de rug naar mij toe - twee exemplaren Wayfarer uit. Ik zoom op de toonbank in, met mijn + 3 leesbrilletje en inderdaad ....ik zie het meteen, het zijn RayBan Wayfarrer brillen met echte Bausch & Lomb glazen, de lettertjes BL zijn in de glazen gegraveerd. Het montuur wijkt qua uitstraling wel iets af van de traditionele uitvoering, die ik gewent ben. Gelet op mijn voorgeschiedenis en dat ik niet zonder zonnebril kan, stap ik daar vliegensvlug overheen! Na wat passen, meten en in de spiegel kijken, maak ik commitment met mezelf en besluit tot aankoop.Voorzichtig informeer ik naar de prijs. Hij antwoordt, terwijl hij een beetje met zijn hoofd weg draait, "50 euro"!. Ik aarzel nu geen seconde meer:" "Pak ze alle twee mar in: Hew ik voor minstens tien jaar weer een sonnebril en bistau van die onferkoopbare rotdingen af"! Hij kan niet om die opmerking lachen.
Hij stopt het verkochte in een oubollig donkerbruine hoesje versierd met een huisstijl in gouden letters. Over een lijk,anno nu.... gesproken. Ik overhandig hem 100 eurovoor de twee brillen. Zonder een kassabon, maar met twee brillen in een donkerbruin etui, loop ik de winkel uit! Buiten een strak blauwe hemel, de zon schijnt fel......Perfect Day zingt Lou Reed! Zo dadelijk begint de opening van het vierde cultureel festival Ut Sneek. Dan mar efen flaneere in e stad,......achter de nieuwe sonnebril en nog 15 euro over, voor een paar goudgele rakkers. hahaha!!

Populair

Albert Heijn Middelzeelaan Bosje Bruut en Beschamend gesloopt

Kijk vrienden, één beeld zegt meer dan duizend woorden. De Sneker vroedschap deeluitmakende van de - in alles omvattende wijsheid opererende Gemeenteraad van Sùd West Friesland - is hiervoor direkt verantwoordelijk. Zij hebben veel te weinig bestuurlijke verantwoordelijkheid  genomen en garanties gegeven over in het geding zijnde thema's zoals omgeving en verkeer. Zij geven ruim baan voor het grote geld. Er worden binnenkort ook nog vier keurige goed onderhouden en bewoonbare burgerhuizen door de sloopkogel vernietigd. Op welke feitelijke plek (uitgezonderd o.m. de achtergevel van de nieuwbouw) dit openbaar groen wordt gekompenseerd en waar de gesloopte woningen worden herbouwd is ook een black box, In de stukken onvindbaar. Of wordt het weer een sigaar uit eigen doos zoals destijds bij de sloop van een deel van het Rasterhof park. Jullie mogen het zeggen. Ik heb er de buik vol van....

For a Limbo Dancer

Een filmpje over de aanleg van een dassentunnel

Voetbalfeestje op Herfstavond