Doorgaan naar hoofdcontent

Salvador Dali


In het Museum Ludwig zag ik op eerste pinksterdag een tentoonstelling over Salvador Dali " La Gare de Perpignan " genoemd naar zijn grootste schilderij. Het station in Perpignan is figuurlijk gezien ook het middelpunt in de beleving van Dali zelf. Bij hem komt alles daar samen. Het ligt niet direct voor de hand, maar je kunt een vergelijking trekken (...en dat doe ik!)tussen het fenomeen FC Barcelona en deze beroemde Catalaanse schilder/schrijver Salvador Dali. Het catalaanse chauvinisme en de eigenzinningheid druipen van beiden af! Mooi...........en wereldberoemd! Ik was ontroerd door een klein simpel schilderijtje van Dali, gemaakt in zijn jeugd, bestaande uit een betekende en beschilderde foto, geplakt op een stukje karton. Hierin ontdekte ik de ware meester!!

Populair

Sneek, Su het ut Weest !

Sneek, Watchers&Liefhebbers.

Zie hier hoe een stukje van Sneek in de wijk Stadsfenne aan de Middelzeelaan in één week is ongevormd tot een krater. Een plek met eens vier woningen aan de rand van een groen wijkbosje. Op deze puinhopen verrijst binnenkort een Albert Heijn XL waarschijnlijk als een Fenix uit zijn As.

De Hamvraag met als hoofdprijs een musthave: Een tweedehands wasdroger van een bekend Noord-Koreaans merk.

Waar komt de compensatie voor de sloop van dat bosje en die woningen?.

Gemeenteraad SWF. Kom der mar in!Albert Heijn Middelzeelaan Bosje Bruut en Beschamend gesloopt

Kijk vrienden, één beeld zegt meer dan duizend woorden. De Sneker vroedschap deeluitmakende van de - in alles omvattende wijsheid opererende Gemeenteraad van Sùd West Friesland - is hiervoor direkt verantwoordelijk. Zij hebben veel te weinig bestuurlijke verantwoordelijkheid  genomen en garanties gegeven over in het geding zijnde thema's zoals omgeving en verkeer. Zij geven ruim baan voor het grote geld. Er worden binnenkort ook nog vier keurige goed onderhouden en bewoonbare burgerhuizen door de sloopkogel vernietigd. Op welke feitelijke plek (uitgezonderd o.m. de achtergevel van de nieuwbouw) dit openbaar groen wordt gekompenseerd en waar de gesloopte woningen worden herbouwd is ook een black box, In de stukken onvindbaar. Of wordt het weer een sigaar uit eigen doos zoals destijds bij de sloop van een deel van het Rasterhof park. Jullie mogen het zeggen. Ik heb er de buik vol van....

Voetbalfeestje op Herfstavond

Een filmpje over de aanleg van een dassentunnel