Doorgaan naar hoofdcontent

Rhode Island Red


Vandaag kwam ik toevallig in kontakt met de tot dusver voor mij onbekende heer Pieter Langius. Pieter woont samen met zijn zuster in Sint Nicolaasga en is op en top dierenliefhebber. Eerst was de vlaamse reus zijn grote passie. Veel nationaal en internationale prijzen mee gewonnen en ook de daarbij behorende contacten onderhouden. Maar door een ernstig auto-ongeluk, waarbij twee van zijn maten-collega stratenmakers om het leven kwamen is zijn gezondheid nooit meer als vanouds geworden. De vlaamse reus moest jammergenoeg hierdoor als hobby verdwijnen. Langzamerhand gaat het weer wat beter met Pieter en heeft de Rhode Island Red de plaats ingenomen van de Vlaamse Reus. Omdat Pieter door het ongeluk moeilijk kan spreken heb ik de kippenpagina even geraadpleegd om de ins en outs van het kippenras Rhode Island Red te ontrafelen.
De Rhode Island Red is van oorsprong een ras uit Amerika.
Het zijn hoenders die vertrouwlijk van aard zijn.
De kleurslagen van de Rhode Island Reds is wit en rood.
Ze leggen ongeveer 230 eieren per jaar en het gewicht van het ei is circa 58 gram en de kleur van het ei is donkerbruin.
Als nut ras hoort de Rhode Island Red onder de legrassen.
De Rhode Island Red heeft een enkele kam maar ze zijn er ook met een rozekam.
Als Pieter in zijn prachtige kippenhok - achter zijn woning - mij over zijn Red Rhodes vertelt, dat twinkelen zijn ogen en komt er een vette glimlach op zijn gezicht! De passie is terug, die zie je! Ik wordt daar ook echt blij van........Lang Leve Pieter !!

Populair

Albert Heijn Middelzeelaan Bosje Bruut en Beschamend gesloopt

Kijk vrienden, één beeld zegt meer dan duizend woorden. De Sneker vroedschap deeluitmakende van de - in alles omvattende wijsheid opererende Gemeenteraad van Sùd West Friesland - is hiervoor direkt verantwoordelijk. Zij hebben veel te weinig bestuurlijke verantwoordelijkheid  genomen en garanties gegeven over in het geding zijnde thema's zoals omgeving en verkeer. Zij geven ruim baan voor het grote geld. Er worden binnenkort ook nog vier keurige goed onderhouden en bewoonbare burgerhuizen door de sloopkogel vernietigd. Op welke feitelijke plek (uitgezonderd o.m. de achtergevel van de nieuwbouw) dit openbaar groen wordt gekompenseerd en waar de gesloopte woningen worden herbouwd is ook een black box, In de stukken onvindbaar. Of wordt het weer een sigaar uit eigen doos zoals destijds bij de sloop van een deel van het Rasterhof park. Jullie mogen het zeggen. Ik heb er de buik vol van....

For a Limbo Dancer

Een filmpje over de aanleg van een dassentunnel

Wie wil er nu gewoon zijn?

De rentmeester aller rentmeesters Sybrand van Haersma Buma presenteerde onlangs de Gewone Nederlander tijdens de H.J. Schoo lezing. In de NRC van vandaag wijdt Lamyae Aharouay er een column aan. Ik vroeg mij af - bij het lezen van haar column - of ik eigenlijk wel een gewone Nederlander ben. Zou ik - met mijn geboorteplaats Hylpen, mijn langdurige Sneeker domicilie, mijn Friese identiteit en mijn Nederlandse paspoort - nog wel een gewone Nederlander zijn? Opgevoed zoals zovelen met het Nederlandse calvinistische credo "doe-maar-gewoon-dan-doe-je gek-genoeg" Misschien weet Lamyae het antwoord? Ik verdenk haar van een behoorlijk inzichtelijke helicopterview. Daarom stuurde ik  haar een mailtje. Eigenlijk, met de vraag hoe gewoon ik wel niet ben.
Beste Lamyae Tja.. de gewone nl-er. De vraag stellen is simpel; het antwoord....? Ik (67) geef je een subjectieve dwarsdoorsnede  van mijn bestaan door middel van circa twaalf jaar bloggen (3060) en twitteren (ongeveer 20.000 tweets) …

First batch Denim

Helemaal zonder narcistische trekjes kom je er niet. Zeker niet als blogger! Gisteren ontving ik mijn absolute nouveauté op het gebied van spijkerbroeken. Ik bezit er nu één van de eerste driehonderd van the first batch ever afkomstig van Chris en Gavin van het eigenzinnige jeansmerk Ullac afkomstig uit Londen. De broeken worden per stuk gemaakt in een kleine italiaanse familie fabriek in Urbania. Er  wordt gefluisterd dat deze familie als 's wereld beste jeans in elkaar zet. Ik kan dat nu beamen en bevestigen. Het dragen van deze karakteristieke heavy, raw. 16oz selvedge en duurzame denim  geeft mij hetzelfde gevoel als mijn allereerste in 1965. Dat zegt toch wel wat.