Doorgaan naar hoofdcontent

RAP

Als je 's morgens een boer wilt treffen, dan moet je wachten tot einde melkerstijd. Zo rond de klok van half tien - koffietijd - is een goeie tijd om met hun af te spreken. Als je komt krijg je altijd koffie met koek! Dus kon vanmorgen wat later naar mijn afspraak/werk. Na het zoveelste RTL4 en NOS nieuws journaal, het dagelijkse Oerol overzicht van Douwe Heeringa op Omrop Fryslan, zapte ik naar MTV. Een oude clip van LLCoolJ kwam voorbij.Ik snap niet veel van die snel rappende newyorkse jongens uit de bronx. Meestal hoor je van die afgewaaide veel te gewelddadige teksten. Die LLCoolJ kende ik, want zijn naam stond ongeveer vijftien jaar geleden, op schooltas van mijn zoon! Hij had daar ook allemaal cassettebandjes van. Hij was en is nu nog fan. Ik had niks met die hip-hop en rap, maar mijn zoon zei: "Deze is echt goed, die moet je in de gaten houden" Dat deed ik dus uiteindelijk.... vanmorgen! Ik heb de tekst even opgezocht.Gaat over de Liefde... alles draait om de Liefde....Mooi!!

Tip: Deze tekst wordt ook gezongen door de Ierse zanger Luka Bloom, Persoonlijk geef ik daar de voorkeur aan. Gelukkig smaken verschillen!LL COOL J

"I Need Love"

When I'm alone in my room sometimes I stare at the wall
and in the back of my mind I hear my conscience call
Telling me I need a girl who's as sweet as a dove
for the first time in my life, I see I need love
There I was giggling about the games
that I had played with many hearts, and I'm not saying no names
Then the thought occured, tear drops made my eyes burn
as I said to myself look what you've done to her
I can feel it inside, I can't explain how it feels
all I know is that I'll never dish another raw deal
Playing make believe pretending that I'm true
holding in my laugh as I say that I love you
Saying amor kissing you on the ear
whispering I love you and I'll always be here
Although I often reminsce I can't believe that I found
a desire for true love floating around
Inside my soul because my soul is cold
one half of me deserves to be this way till I'm old
But the other half needs affection and joy
and the warmth that is created by a girl and a boy
I need love
I need love

Romance sheer delight how sweet
I gotta find me a girl to make my life complete
You can scratch my back, we'll get cozy and huddle
I'll lay down my jacket so you can walk over a puddle
I'll give you a rose, pull out your chair before we eat
kiss you on the cheek and say ooh girl you're so sweet
It's deja vu whenever I'm with you
I could go on forever telling you what I do
But where you at you're neither here or there
I swear I can't find you anywhere
Damn sure you ain't in my closet, or under my rug
this love search is really making me bug
And if you know who you are why don't you make yourself seen
take the chance with my love and you'll find out what I mean
Fantasy's can run but they can't hide
and when I find you I'm gon' pour all my love inside
I need love
I need love

I wanna kiss you hold you never scold you just love you
suck on you neck, caress you and rub you
Grind moan and never be alone
if you're not standing next to me you're on the phone
Can't you hear it in my voice, I need love bad
I've got money but love's something I've never had
I need your ruby red lips sweet face and all
I love you more than a man who's 10 feet tall
I'd watch the sunrise in your eyes
we're so in love when we hug we become paralyzed
Our bodies explode in ecstasy unreal
you're as soft as a pillow and I'm as hard as steel
It's like a dream land, I can't lie I never been there
maybe this is an experience that me and you can share
Clean and unsoiled yet sweaty and wet
I swear to you this is something that I'll never forget
I need love
I need love

See what I mean I've changed I'm no longer
a play boy on the run I need something that's stronger
Friendship, trust honor respect admiration
this whole experience has been such a revelation
It's taught me love and how to be a real man
to always be considerate and do all I can
Protect you you're my lady and you mean so much
my body tingles all over from the slightest touch
Of your hand and understand I'll be frozen in time
till we meet face to face and you tell me you're mine
If I find you girl I swear I'll be a good man
I'm not gonna leave it in destiny's hands
I can't sit and wait for my princess to arrive
I gotta struggle and fight to keep my dream alive
I'll search the whole world for that special girl
when I finally find you watch our love unfurl
I need love
I need love

Girl, listen to me
When I be sittin in my room all alone, staring at the wall
fantasies, they go through my mind
And I've come to realize that I need true love
and if you wanna give it to me girl make yourself seen
I'll be waiting
I love you

Populair

Albert Heijn Middelzeelaan Bosje Bruut en Beschamend gesloopt

Kijk vrienden, één beeld zegt meer dan duizend woorden. De Sneker vroedschap deeluitmakende van de - in alles omvattende wijsheid opererende Gemeenteraad van Sùd West Friesland - is hiervoor direkt verantwoordelijk. Zij hebben veel te weinig bestuurlijke verantwoordelijkheid  genomen en garanties gegeven over in het geding zijnde thema's zoals omgeving en verkeer. Zij geven ruim baan voor het grote geld. Er worden binnenkort ook nog vier keurige goed onderhouden en bewoonbare burgerhuizen door de sloopkogel vernietigd. Op welke feitelijke plek (uitgezonderd o.m. de achtergevel van de nieuwbouw) dit openbaar groen wordt gekompenseerd en waar de gesloopte woningen herbouwd is ook een black box en in de stukken onvindbaar. Of wordt het weer een sigaar uit eigen doos zoals destijds bij de sloop van een deel van het Rasterhof park. Jullie mogen het zeggen. Ik heb er de buik vol van....

First batch Denim

Helemaal zonder narcistische trekjes kom je er niet. Zeker niet als blogger! Gisteren ontving ik mijn absolute nouveauté op het gebied van spijkerbroeken. Ik bezit er nu één van de eerste driehonderd van the first batch ever afkomstig van Chris en Gavin van het eigenzinnige jeansmerk Ullac afkomstig uit Londen. De broeken worden per stuk gemaakt in een kleine italiaanse familie fabriek in Urbania. Er  wordt gefluisterd dat deze familie als 's wereld beste jeans in elkaar zet. Ik kan dat nu beamen en bevestigen. Het dragen van deze karakteristieke heavy, raw. 16oz selvedge en duurzame denim  geeft mij hetzelfde gevoel als mijn allereerste in 1965. Dat zegt toch wel wat.

For a Limbo Dancer

Wie wil er nu gewoon zijn?

De rentmeester aller rentmeesters Sybrand van Haersma Buma presenteerde onlangs de Gewone Nederlander tijdens de H.J. Schoo lezing. In de NRC van vandaag wijdt Lamyae Aharouay er een column aan. Ik vroeg mij af - bij het lezen van haar column - of ik eigenlijk wel een gewone Nederlander ben. Zou ik - met mijn geboorteplaats Hylpen, mijn langdurige Sneeker domicilie, mijn Friese identiteit en mijn Nederlandse paspoort - nog wel een gewone Nederlander zijn? Opgevoed zoals zovelen met het Nederlandse calvinistische credo "doe-maar-gewoon-dan-doe-je gek-genoeg" Misschien weet Lamyae het antwoord? Ik verdenk haar van een behoorlijk inzichtelijke helicopterview. Daarom stuurde ik  haar een mailtje. Eigenlijk, met de vraag hoe gewoon ik wel niet ben.
Beste Lamyae Tja.. de gewone nl-er. De vraag stellen is simpel; het antwoord....? Ik (67) geef je een subjectieve dwarsdoorsnede  van mijn bestaan door middel van circa twaalf jaar bloggen (3060) en twitteren (ongeveer 20.000 tweets) …

Een filmpje over de aanleg van een dassentunnel