Doorgaan naar hoofdcontent

OBW Sneek

Vanavond 17:55 uur toen ik thuis kwam van mijn werk, zag ik topdrukte bij het altijd zo rustige camping/jachthaventje behorende bij de boerderij van Oud Burger Weeshuis aan de Verlengde Zwette te Sneek. Het circus van de Frisian Nuon Solar Challenge heeft vandaag - na de proloog van gisteren - daar, na de eerste etappe, zijn kampementen opgeslagen. Zoiets trekt altijd veel in techniek geinteresseerd publiek.

PS Der loopt een heul aerdig nij anleit wandelpaetsje, vanaef ut weitsje achter de OBW boerderij te Loenga, dan paet folge onder de hoogspanningskabel, langs/op de polderdyk van het endsje nieuwe Zwette tot aen ut nieuwe Sluuske bij de Oudfaert. Sluuske oversteke en dan vanaef dat punt kenne je ut fietspaed fan de ronweg bij de brugge, weer oppakke! Gewoan op een sundachmorren in e herst, die saek us bekieke, !

Populair

Sneek, Su het ut Weest !

Sneek, Watchers&Liefhebbers.

Zie hier hoe een stukje van Sneek in de wijk Stadsfenne aan de Middelzeelaan in één week is ongevormd tot een krater. Een plek met eens vier woningen aan de rand van een groen wijkbosje. Op deze puinhopen verrijst binnenkort een Albert Heijn XL waarschijnlijk als een Fenix uit zijn As.

De Hamvraag met als hoofdprijs een musthave: Een tweedehands wasdroger van een bekend Noord-Koreaans merk.

Waar komt de compensatie voor de sloop van dat bosje en die woningen?.

Gemeenteraad SWF. Kom der mar in!Albert Heijn Middelzeelaan Bosje Bruut en Beschamend gesloopt

Kijk vrienden, één beeld zegt meer dan duizend woorden. De Sneker vroedschap deeluitmakende van de - in alles omvattende wijsheid opererende Gemeenteraad van Sùd West Friesland - is hiervoor direkt verantwoordelijk. Zij hebben veel te weinig bestuurlijke verantwoordelijkheid  genomen en garanties gegeven over in het geding zijnde thema's zoals omgeving en verkeer. Zij geven ruim baan voor het grote geld. Er worden binnenkort ook nog vier keurige goed onderhouden en bewoonbare burgerhuizen door de sloopkogel vernietigd. Op welke feitelijke plek (uitgezonderd o.m. de achtergevel van de nieuwbouw) dit openbaar groen wordt gekompenseerd en waar de gesloopte woningen worden herbouwd is ook een black box, In de stukken onvindbaar. Of wordt het weer een sigaar uit eigen doos zoals destijds bij de sloop van een deel van het Rasterhof park. Jullie mogen het zeggen. Ik heb er de buik vol van....

Voetbalfeestje op Herfstavond

Een filmpje over de aanleg van een dassentunnel

For a Limbo Dancer