Doorgaan naar hoofdcontent

Kunstwerk De Verbinding

Normaal gesproken werk ik dagelijks in Leeuwarden aan twee landinrichtingsprojecten. Zo eens per week moet ik voor plannen maken, de uitvoering/bespreking daarvan en voor contacten met boeren, burgers en buitenlui, naar Sint Nicolaasga. Op een kantoor aan de Rijlst, in de voormalige Landbouwschool. "s morgens op weg daarheen rijd ik vaak langs dit kunstwerk, de Verbinding genaamd, ontworpen door kunstenaar Dirk Hakze uit Sneek in opdracht van de Gemeente Skarsterlan, staat in Joure, op de rotonde aan het einde van de Harddraversweg/Sewei (Industrieterrein de Woudfennen). Localen hebben lange tijd in de vorm van spandoeken tegen dit kunstwerk geprotesteerd. Nu zijn hun loze uitingen van protest verdwenen in de morgendauw en avondmist van de reid-en butlannen langs de Langweerderwielen. Ik denk, dat ook gewenning en ver-ikking van het kunstwerk bij de bewoners heeft postgevat. Vandaag reed ik er weer eens langs.......ik heb er een foto van gemaakt. Ik moet je zeggen: Het heeft wel wat, al weet ik niet precies.....wat!? Transparantie misschien?? Misschien is het ook wel het decor: Die mooie blauwe karakteristieke hollandse wolkenlucht!Populair

Albert Heijn Middelzeelaan Bosje Bruut en Beschamend gesloopt

Kijk vrienden, één beeld zegt meer dan duizend woorden. De Sneker vroedschap deeluitmakende van de - in alles omvattende wijsheid opererende Gemeenteraad van Sùd West Friesland - is hiervoor direkt verantwoordelijk. Zij hebben veel te weinig bestuurlijke verantwoordelijkheid  genomen en garanties gegeven over in het geding zijnde thema's zoals omgeving en verkeer. Zij geven ruim baan voor het grote geld. Er worden binnenkort ook nog vier keurige goed onderhouden en bewoonbare burgerhuizen door de sloopkogel vernietigd. Op welke feitelijke plek (uitgezonderd o.m. de achtergevel van de nieuwbouw) dit openbaar groen wordt gekompenseerd en waar de gesloopte woningen worden herbouwd is ook een black box, In de stukken onvindbaar. Of wordt het weer een sigaar uit eigen doos zoals destijds bij de sloop van een deel van het Rasterhof park. Jullie mogen het zeggen. Ik heb er de buik vol van....

For a Limbo Dancer

Wie wil er nu gewoon zijn?

De rentmeester aller rentmeesters Sybrand van Haersma Buma presenteerde onlangs de Gewone Nederlander tijdens de H.J. Schoo lezing. In de NRC van vandaag wijdt Lamyae Aharouay er een column aan. Ik vroeg mij af - bij het lezen van haar column - of ik eigenlijk wel een gewone Nederlander ben. Zou ik - met mijn geboorteplaats Hylpen, mijn langdurige Sneeker domicilie, mijn Friese identiteit en mijn Nederlandse paspoort - nog wel een gewone Nederlander zijn? Opgevoed zoals zovelen met het Nederlandse calvinistische credo "doe-maar-gewoon-dan-doe-je gek-genoeg" Misschien weet Lamyae het antwoord? Ik verdenk haar van een behoorlijk inzichtelijke helicopterview. Daarom stuurde ik  haar een mailtje. Eigenlijk, met de vraag hoe gewoon ik wel niet ben.
Beste Lamyae Tja.. de gewone nl-er. De vraag stellen is simpel; het antwoord....? Ik (67) geef je een subjectieve dwarsdoorsnede  van mijn bestaan door middel van circa twaalf jaar bloggen (3060) en twitteren (ongeveer 20.000 tweets) …

First batch Denim

Helemaal zonder narcistische trekjes kom je er niet. Zeker niet als blogger! Gisteren ontving ik mijn absolute nouveauté op het gebied van spijkerbroeken. Ik bezit er nu één van de eerste driehonderd van the first batch ever afkomstig van Chris en Gavin van het eigenzinnige jeansmerk Ullac afkomstig uit Londen. De broeken worden per stuk gemaakt in een kleine italiaanse familie fabriek in Urbania. Er  wordt gefluisterd dat deze familie als 's wereld beste jeans in elkaar zet. Ik kan dat nu beamen en bevestigen. Het dragen van deze karakteristieke heavy, raw. 16oz selvedge en duurzame denim  geeft mij hetzelfde gevoel als mijn allereerste in 1965. Dat zegt toch wel wat.

Een filmpje over de aanleg van een dassentunnel