Doorgaan naar hoofdcontent

Keulen. mei de Pynksteren 2006


Het gevoel Pinksteren 2006 in Keulen laat zich samenvatten in de volgende citaten, die - overigens met plezier - daar mijn pad (door)kruisten.

Op het verpakkingszakje van de Postkartenladen van het Museum Ludwig am Dom/hbf staat een citaat van Karl Valentin: Kunst ist schoen, macht aber viel Arbeit.

Op een geeltje in het appartement, een door Aukjen Minke Bosma, handgeschreven citaat van Snoop Dog (rapper): You can't buy cool. Cool is inside. You're born Cool. That's why I 'm so apreciative. I've such a hard life coming up.

O'p het altijd drukke Domplein staat gedurende het gehele pinksterweekend een onvermoeibare vredesaktivist met een rechthoekig stuk bordkarton om zijn schouder, waarop met viltstift staat geschreven: Den Mensch erfand die Atombobe. Keine Maus kaeme auf die Idee eine Mausefalle zu bauen.

In zo'n Shoppingmoll, op een enorme etalagestelling met alleen maar dure loopschoenen van het merk Nike, staat een citaat van Bill Bowerman.(Nike-oprichter):If you have a body, you are an athlete.

In de kaartenstander van het eerder genoemde Museum Ludwig am Dom/hbf Koeln staan kaarten, die je kunt kopen, met daarop allerlei citaten van min of meer bekende personen. Eentje viel me op.............misschien onbewust bedoeld om te gebruiken als een knipoog naar vandaag, met het oog op de cijfers in de datum 6-6-06 waar vele (on)gelovigen bidden voor/tegen de duivel.

Albert Einstein had er in ieder geval een strakke mening over: Gott wuerfelt nicht!

Populair

Albert Heijn Middelzeelaan Bosje Bruut en Beschamend gesloopt

Kijk vrienden, één beeld zegt meer dan duizend woorden. De Sneker vroedschap deeluitmakende van de - in alles omvattende wijsheid opererende Gemeenteraad van Sùd West Friesland - is hiervoor direkt verantwoordelijk. Zij hebben veel te weinig bestuurlijke verantwoordelijkheid  genomen en garanties gegeven over in het geding zijnde thema's zoals omgeving en verkeer. Zij geven ruim baan voor het grote geld. Er worden binnenkort ook nog vier keurige goed onderhouden en bewoonbare burgerhuizen door de sloopkogel vernietigd. Op welke feitelijke plek (uitgezonderd o.m. de achtergevel van de nieuwbouw) dit openbaar groen wordt gekompenseerd en waar de gesloopte woningen worden herbouwd is ook een black box, In de stukken onvindbaar. Of wordt het weer een sigaar uit eigen doos zoals destijds bij de sloop van een deel van het Rasterhof park. Jullie mogen het zeggen. Ik heb er de buik vol van....

For a Limbo Dancer

Wie wil er nu gewoon zijn?

De rentmeester aller rentmeesters Sybrand van Haersma Buma presenteerde onlangs de Gewone Nederlander tijdens de H.J. Schoo lezing. In de NRC van vandaag wijdt Lamyae Aharouay er een column aan. Ik vroeg mij af - bij het lezen van haar column - of ik eigenlijk wel een gewone Nederlander ben. Zou ik - met mijn geboorteplaats Hylpen, mijn langdurige Sneeker domicilie, mijn Friese identiteit en mijn Nederlandse paspoort - nog wel een gewone Nederlander zijn? Opgevoed zoals zovelen met het Nederlandse calvinistische credo "doe-maar-gewoon-dan-doe-je gek-genoeg" Misschien weet Lamyae het antwoord? Ik verdenk haar van een behoorlijk inzichtelijke helicopterview. Daarom stuurde ik  haar een mailtje. Eigenlijk, met de vraag hoe gewoon ik wel niet ben.
Beste Lamyae Tja.. de gewone nl-er. De vraag stellen is simpel; het antwoord....? Ik (67) geef je een subjectieve dwarsdoorsnede  van mijn bestaan door middel van circa twaalf jaar bloggen (3060) en twitteren (ongeveer 20.000 tweets) …

First batch Denim

Helemaal zonder narcistische trekjes kom je er niet. Zeker niet als blogger! Gisteren ontving ik mijn absolute nouveauté op het gebied van spijkerbroeken. Ik bezit er nu één van de eerste driehonderd van the first batch ever afkomstig van Chris en Gavin van het eigenzinnige jeansmerk Ullac afkomstig uit Londen. De broeken worden per stuk gemaakt in een kleine italiaanse familie fabriek in Urbania. Er  wordt gefluisterd dat deze familie als 's wereld beste jeans in elkaar zet. Ik kan dat nu beamen en bevestigen. Het dragen van deze karakteristieke heavy, raw. 16oz selvedge en duurzame denim  geeft mij hetzelfde gevoel als mijn allereerste in 1965. Dat zegt toch wel wat.

Een filmpje over de aanleg van een dassentunnel