Doorgaan naar hoofdcontent

Bausch & Lomb - Wayfarer II

Door een storing in het verleden (spanningsverschil in de linker en rechter hersenhelft) moet ik, als de zon ook maar even schijnt en bij fel licht een zonnebril op mijn schedel hebben.Ik ben als het ware een soort Roy Orbisson. Er bestaat voor mij maar een zonnebril op de wereld, die bij mij past. Dat is de Rayban Wayfarer 2 (type 1 mag desnoods ook)van Bausch & Lomb.
Helaas is mijn vierde bril op rij - van dit type - door breukverschijnselen en krassen op het glas onbruikbaar geworden. Uit verschillende kontakten met opticiens in binnen en buitenland is mij inmiddels duidelijk geworden dat de Wayfarer niet meer leverbaar/verkrijgbaar is ! Jammer......gistermiddag stapte ik de Pearl op de Oosterdijk binnen om een nieuwe zonnebril aan te schaffen. Ik werd accuut onpasselijk van de actuele lelijke zonnebrillenmode, allemaal hetzelfde. Toen ik in de winkel, het woordje Wayfarer toch maar liet vallen, spitste een van de verkoopsters de oren en ze kreeg een triomfantelijke blik in haar ogen. Ze had kennelijk nog oude typen rayban voorradig in haar magazijn en haalde een bruine en een zwarte tevoorschijn. Totaal verrast/verblind door deze voor mij plotselinge aanbieding (Euro.115.) liet ik mij - op de golf van mijn emotie - verleiden tot blindelinge aankoop van het bruine exemplaar. Blij, omdat ik nog een niet meer leverbaar gewaande Wayfarer had gescoord, begaf ik mij vervolgens naar het terras bij Onder de Linden. Onder het genot van een expresso pakte ik mijn pasverworven kleinood uit de etui om aan een bewonderende en grondige inspectiebeurt te onderwerpen.
Ik bekijk mijn aankoop op mijn gemak( inmiddels met mijn leesbril op!) Ineens stokt de adem in mijn keel.......er zitten krassen op het glas, de linker stengel zit los, vuil op de glazen en braam op de stelschroefjes van de stengels!! Het is een tweede. misschien wel derde hands exemplaar, gonst er door mijn hoofd!! Na een aanval van paniek gevolgd door een gevoel van teleurstelling heb ik mijn expreso opgeslurpt en heb me, resoluut en breedgeschouderd, gepresenteerd bij het personeel van de Pearl. Gelukkig herkenden ze me nog! Ik doe groot en voel me klein:Mr Wayfarer himself....... pijnlijk, hahaha!! Hoe is het mogelijk, dat ik in deze situatie verzeild ben geraakt? Om een lang verhaal kort te maken.... zij van Pearl had de gebreken ook niet geconstateerd. Misschien wel vanwege het gemak waarmee ze die bril aan mij verkocht en de gretigheid van een door hun - op voorhand ingeschatte - kritische klant, .........Wie zal het zeggen??! Bij een probleem ben je voor de helft verantwoordelijk voor de oorzaak, bedenk ik me nu ineens. Ik kreeg in ieder geval, zonder al te veel discussie, mijn geld terug. So far, so good!!

Populair

Sneek, Su het ut Weest !

Sneek, Watchers&Liefhebbers.

Zie hier hoe een stukje van Sneek in de wijk Stadsfenne aan de Middelzeelaan in één week is ongevormd tot een krater. Een plek met eens vier woningen aan de rand van een groen wijkbosje. Op deze puinhopen verrijst binnenkort een Albert Heijn XL waarschijnlijk als een Fenix uit zijn As.

De Hamvraag met als hoofdprijs een musthave: Een tweedehands wasdroger van een bekend Noord-Koreaans merk.

Waar komt de compensatie voor de sloop van dat bosje en die woningen?.

Gemeenteraad SWF. Kom der mar in!Albert Heijn Middelzeelaan Bosje Bruut en Beschamend gesloopt

Kijk vrienden, één beeld zegt meer dan duizend woorden. De Sneker vroedschap deeluitmakende van de - in alles omvattende wijsheid opererende Gemeenteraad van Sùd West Friesland - is hiervoor direkt verantwoordelijk. Zij hebben veel te weinig bestuurlijke verantwoordelijkheid  genomen en garanties gegeven over in het geding zijnde thema's zoals omgeving en verkeer. Zij geven ruim baan voor het grote geld. Er worden binnenkort ook nog vier keurige goed onderhouden en bewoonbare burgerhuizen door de sloopkogel vernietigd. Op welke feitelijke plek (uitgezonderd o.m. de achtergevel van de nieuwbouw) dit openbaar groen wordt gekompenseerd en waar de gesloopte woningen worden herbouwd is ook een black box, In de stukken onvindbaar. Of wordt het weer een sigaar uit eigen doos zoals destijds bij de sloop van een deel van het Rasterhof park. Jullie mogen het zeggen. Ik heb er de buik vol van....

Voetbalfeestje op Herfstavond

Een filmpje over de aanleg van een dassentunnel