Doorgaan naar hoofdcontent

Stones Concert-film Gimme Shelter op Canvas

Livermore, California.
Het optreden is loodzwaar en swingend tegelijk, staat er in de VPRO gids nr 21 van deze week over het gratis concert van de Stones in 1969 op de Altimore Speedway in Livermore, Californie. Een publiek van 30.0000 mensen inclusief een moord door een van de Hellsangels bewakers. Het einde van de Flower-Power. The day the music died!
Toen was ik 19 en heb dat absoluut niet zo dramatisch ervaren.
Rai Amsterdam.
Ruim een jaar later, op vrijdagmiddag 9 oktober 1970 vertrekken, wij fans van het eerste uur:: Gauke Amsterdam, Roelof Valk, Anske Smit en Wiggert Amsterdam, allen nog net teenagers uit Hylpen, met Gauke Amsterdam zijn hagel nieuwe, diezelfde-middag-in-Enschede gekochte grijze-citroen-eend-bestel, naar Amsterdam. De Stones geven een concert in een uitverkochte RAI gebouw. Roelof Valk had ver van tevoren de kaarten al geregeld. Ons karakterprofiel was nog onbekend, maar Roelof Valk was toen al de organisator van ons clubje en zette de lijnen uit!
Voorprogramma.
Het voorprogramma wordt verzorgd Buddy Guy en Junior Wells. Simon Vinkenoog is de presentator van de avond. Bobby Keys en Jim Price zijn de vaste gastmuzikanten van The Rolling Stones. Later op de avond spelen Leon Russell en Stephen Stills mee. De Stones spelen o.a. Jumpin' Jack Flash, Roll Over Beethoven, Sympathy For The Devil, Stray Cat Blues, Love In Vain, Brown Sugar, Honky Tonk Women en Street Fighting Man.
Lachkicks.
Na aflooop van het concert, overnacht in Amsterdam bij vrienden/studenten in de medicijnen, Piet Bakker(Hylpen) en Nieske van der Zijpp(Sneek). Tijdens het lezen van de strip Blondje in de VARA gids aldaar, onze eerste en mijn laatste joint gerookt. Plenty lachkicks, niks aan de hand....... van het stonesconcert zelf herinner ik mij niet veel meer, dat beroemde muzikanten Leon Russell en Stephen Stills er toen ook bij waren, lees ik anno nu in een fan-verslag op internet....hahahahaa!!

Populair

Sneek, Su het ut Weest !

Sneek, Watchers&Liefhebbers.

Zie hier hoe een stukje van Sneek in de wijk Stadsfenne aan de Middelzeelaan in één week is ongevormd tot een krater. Een plek met eens vier woningen aan de rand van een groen wijkbosje. Op deze puinhopen verrijst binnenkort een Albert Heijn XL waarschijnlijk als een Fenix uit zijn As.

De Hamvraag met als hoofdprijs een musthave: Een tweedehands wasdroger van een bekend Noord-Koreaans merk.

Waar komt de compensatie voor de sloop van dat bosje en die woningen?.

Gemeenteraad SWF. Kom der mar in!Albert Heijn Middelzeelaan Bosje Bruut en Beschamend gesloopt

Kijk vrienden, één beeld zegt meer dan duizend woorden. De Sneker vroedschap deeluitmakende van de - in alles omvattende wijsheid opererende Gemeenteraad van Sùd West Friesland - is hiervoor direkt verantwoordelijk. Zij hebben veel te weinig bestuurlijke verantwoordelijkheid  genomen en garanties gegeven over in het geding zijnde thema's zoals omgeving en verkeer. Zij geven ruim baan voor het grote geld. Er worden binnenkort ook nog vier keurige goed onderhouden en bewoonbare burgerhuizen door de sloopkogel vernietigd. Op welke feitelijke plek (uitgezonderd o.m. de achtergevel van de nieuwbouw) dit openbaar groen wordt gekompenseerd en waar de gesloopte woningen worden herbouwd is ook een black box, In de stukken onvindbaar. Of wordt het weer een sigaar uit eigen doos zoals destijds bij de sloop van een deel van het Rasterhof park. Jullie mogen het zeggen. Ik heb er de buik vol van....

Voetbalfeestje op Herfstavond

Een filmpje over de aanleg van een dassentunnel