Doorgaan naar hoofdcontent

Harry Muskee krijgt AOW !!!

Alweer een tijdje terug keek ik naar het TV programma de televisiejaren van de NCRV. In dit programma blikken bekende Nederlanders terug in de (TV) tijd. Het ging over het jaar 1966. Er werden oude zwart wit fragmenten getoond van de Nederlandse Bluesband Cuby & The Bizzards.

Die beelden deden mijn hart sneller kloppen. C&B werd in 1964 opgericht door Harry Muskee (zang) en Eelco Gelling (gitaar)
Al snel genoot de groep lokale bekendheid en sloten ze een platencontract bij Philips. In 1966 verschijnt hun eerste album, Desolation, dat zeer goed wordt ontvangen. Bloedstollende bluesballades geladen met een overdosis aan kippenvel De twee volgende platen, Praise the Blues en Groeten Uit Grollo waren nog beter en werden goed verkocht. De groep maakte ook singeltjes. Window Of My Eyes (1967) en Appleknockers Flophouse waren de meest succesvolle singles en haalden de top 40. CD’s waren toen nog onbekend en het was zwartvinyl wat er schitterde in de platenkast! De hippe jaren zestig bruisten volop!
The Decade of the Century, volgens mij!

Mijn gedachten gingen terug naar die tijd. Ik was 16 en een enorme fan van C&B Deze letters stonden dik met viltstift getekend op mijn schooletui, gemaakt van een verkeerde soort rode skai (imitatieleer) Als middelbare scholier gaf je zo je muzikale voorkeur aan en wou je daarmee eigenlijk op een stoere manier laten zien wie je was en waar je voor stond.

Tijdens de Sneekweek van 1966 was er naast het zeilen en de toen ook al populaire kermis op de veemarkt, ook veel voor jongeren te beleven op het gebied van de popmuziek. Zaaleigenaren en kroegbazen konden in Sneek terecht bij het jonge Theaterbureau Telstar. Dit bedrijfje bemiddelde in de beste bandjes van Nederland.

Ik ben nog een affiche uit die tijd op het spoor gekomen van een concert waar ik toen ben geweest. Theaterbureau Telstar presenteerde Beat from Holland o.a. ook in CAFE FRIESLAND

In het gebouw Cafe Friesland waar Cuby and the Blizzards in 1966 speelden is nu de buitengewoon succesvolle Sportclub F&F gevestigd!!!

Het theaterbureau Telstar bestaat ook nog, maar dan onder een andere naam en is nog steeds booming! Het heet tegenwoordig Diba International Concerts BV. Het zijn zowat buren van de sportclub, hun kantoor is gevestigd aan de Westersingel, richting Waterpoort, op nog geen steenworp afstand van Sportclub F&F.

In 1966 ging ik uit mijn dak voor de Blues en nu, anno 2006, is het elke maandag boxing-time.
Het is zeer plezierig te ervaren, dat lijntjes uit mijn jeugd nog steeds verbonden zijn met het heden!

Populair

Albert Heijn Middelzeelaan Bosje Bruut en Beschamend gesloopt

Kijk vrienden, één beeld zegt meer dan duizend woorden. De Sneker vroedschap deeluitmakende van de - in alles omvattende wijsheid opererende Gemeenteraad van Sùd West Friesland - is hiervoor direkt verantwoordelijk. Zij hebben veel te weinig bestuurlijke verantwoordelijkheid  genomen en garanties gegeven over in het geding zijnde thema's zoals omgeving en verkeer. Zij geven ruim baan voor het grote geld. Er worden binnenkort ook nog vier keurige goed onderhouden en bewoonbare burgerhuizen door de sloopkogel vernietigd. Op welke feitelijke plek (uitgezonderd o.m. de achtergevel van de nieuwbouw) dit openbaar groen wordt gekompenseerd en waar de gesloopte woningen worden herbouwd is ook een black box, In de stukken onvindbaar. Of wordt het weer een sigaar uit eigen doos zoals destijds bij de sloop van een deel van het Rasterhof park. Jullie mogen het zeggen. Ik heb er de buik vol van....

For a Limbo Dancer

Wie wil er nu gewoon zijn?

De rentmeester aller rentmeesters Sybrand van Haersma Buma presenteerde onlangs de Gewone Nederlander tijdens de H.J. Schoo lezing. In de NRC van vandaag wijdt Lamyae Aharouay er een column aan. Ik vroeg mij af - bij het lezen van haar column - of ik eigenlijk wel een gewone Nederlander ben. Zou ik - met mijn geboorteplaats Hylpen, mijn langdurige Sneeker domicilie, mijn Friese identiteit en mijn Nederlandse paspoort - nog wel een gewone Nederlander zijn? Opgevoed zoals zovelen met het Nederlandse calvinistische credo "doe-maar-gewoon-dan-doe-je gek-genoeg" Misschien weet Lamyae het antwoord? Ik verdenk haar van een behoorlijk inzichtelijke helicopterview. Daarom stuurde ik  haar een mailtje. Eigenlijk, met de vraag hoe gewoon ik wel niet ben.
Beste Lamyae Tja.. de gewone nl-er. De vraag stellen is simpel; het antwoord....? Ik (67) geef je een subjectieve dwarsdoorsnede  van mijn bestaan door middel van circa twaalf jaar bloggen (3060) en twitteren (ongeveer 20.000 tweets) …

First batch Denim

Helemaal zonder narcistische trekjes kom je er niet. Zeker niet als blogger! Gisteren ontving ik mijn absolute nouveauté op het gebied van spijkerbroeken. Ik bezit er nu één van de eerste driehonderd van the first batch ever afkomstig van Chris en Gavin van het eigenzinnige jeansmerk Ullac afkomstig uit Londen. De broeken worden per stuk gemaakt in een kleine italiaanse familie fabriek in Urbania. Er  wordt gefluisterd dat deze familie als 's wereld beste jeans in elkaar zet. Ik kan dat nu beamen en bevestigen. Het dragen van deze karakteristieke heavy, raw. 16oz selvedge en duurzame denim  geeft mij hetzelfde gevoel als mijn allereerste in 1965. Dat zegt toch wel wat.

Een filmpje over de aanleg van een dassentunnel