Doorgaan naar hoofdcontent

GODEZOON VAN SNEEK

Gisteren, na de dodenherdenking ontmoetten Renate en ik, de heer Jan Speelman in de Markstraat. We hadden elkaar lange tijd niet getroffen. Jan Speelman is inmiddels 86, super vitaal voor zijn leeftijd en heeft hij nog een lenige geest. Zijn vrouw (83) minder. Zij is dement en wordt verpleegd in het verzorgingshuis in Bolsward. Jan Speelman bezoekt en verzorgt haar daar elke dag! Het is maar zeven minuten met de auto, ik heb nog geen dag overgeslagen, aldus Jan Speelman, die meer dan 60 jaar getrouwd is ......Over Liefde gesproken!!!
Vandaag wordt Jan Speelman weer ontvangen hier op het Stadhuis
Vocht aan het begin van de WO II tegen de vijand en pleegde daarna actief ondergronds verzet.

Na de oorlog meegewerkt aan de bijzondere rechtspleging.
(Kantoor: Onder de Linden en onder leiding van Mijnheer Pier A. van der Sluis).


Eerst jongste bediende en later een langdurige en succesvolle carriere bij Lankhorst Touwfabrieken.

Zat in meer dan vijftien besturen in Sneek (kerkelijk en maatschappelijk).

Begenadigd Voetballer (ONS-er).

Speelde in het Nederlands (zaterdag)Elftal!

Daarna tot op hoge leeftijd gevoetbald! Ik meen in het 8e van ONS!?

Familyman pur sang!

Maar bovenal: Blijmoedig en Een Kind van God!

Ik zeg het met plezier: Wat een monument van een man!!

Populair

Albert Heijn Middelzeelaan Bosje Bruut en Beschamend gesloopt

Kijk vrienden, één beeld zegt meer dan duizend woorden. De Sneker vroedschap deeluitmakende van de - in alles omvattende wijsheid opererende Gemeenteraad van Sùd West Friesland - is hiervoor direkt verantwoordelijk. Zij hebben veel te weinig bestuurlijke verantwoordelijkheid  genomen en garanties gegeven over in het geding zijnde thema's zoals omgeving en verkeer. Zij geven ruim baan voor het grote geld. Er worden binnenkort ook nog vier keurige goed onderhouden en bewoonbare burgerhuizen door de sloopkogel vernietigd. Op welke feitelijke plek (uitgezonderd o.m. de achtergevel van de nieuwbouw) dit openbaar groen wordt gekompenseerd en waar de gesloopte woningen worden herbouwd is ook een black box, In de stukken onvindbaar. Of wordt het weer een sigaar uit eigen doos zoals destijds bij de sloop van een deel van het Rasterhof park. Jullie mogen het zeggen. Ik heb er de buik vol van....

For a Limbo Dancer

Een filmpje over de aanleg van een dassentunnel

Wie wil er nu gewoon zijn?

De rentmeester aller rentmeesters Sybrand van Haersma Buma presenteerde onlangs de Gewone Nederlander tijdens de H.J. Schoo lezing. In de NRC van vandaag wijdt Lamyae Aharouay er een column aan. Ik vroeg mij af - bij het lezen van haar column - of ik eigenlijk wel een gewone Nederlander ben. Zou ik - met mijn geboorteplaats Hylpen, mijn langdurige Sneeker domicilie, mijn Friese identiteit en mijn Nederlandse paspoort - nog wel een gewone Nederlander zijn? Opgevoed zoals zovelen met het Nederlandse calvinistische credo "doe-maar-gewoon-dan-doe-je gek-genoeg" Misschien weet Lamyae het antwoord? Ik verdenk haar van een behoorlijk inzichtelijke helicopterview. Daarom stuurde ik  haar een mailtje. Eigenlijk, met de vraag hoe gewoon ik wel niet ben.
Beste Lamyae Tja.. de gewone nl-er. De vraag stellen is simpel; het antwoord....? Ik (67) geef je een subjectieve dwarsdoorsnede  van mijn bestaan door middel van circa twaalf jaar bloggen (3060) en twitteren (ongeveer 20.000 tweets) …

First batch Denim

Helemaal zonder narcistische trekjes kom je er niet. Zeker niet als blogger! Gisteren ontving ik mijn absolute nouveauté op het gebied van spijkerbroeken. Ik bezit er nu één van de eerste driehonderd van the first batch ever afkomstig van Chris en Gavin van het eigenzinnige jeansmerk Ullac afkomstig uit Londen. De broeken worden per stuk gemaakt in een kleine italiaanse familie fabriek in Urbania. Er  wordt gefluisterd dat deze familie als 's wereld beste jeans in elkaar zet. Ik kan dat nu beamen en bevestigen. Het dragen van deze karakteristieke heavy, raw. 16oz selvedge en duurzame denim  geeft mij hetzelfde gevoel als mijn allereerste in 1965. Dat zegt toch wel wat.