Doorgaan naar hoofdcontent

Albert Mud - Dienst Landelijk Gebied te Leeuwarden.Zolang er Leven is, is er Inspiratie!

Voor onze collega van grondzaken Albert Mud (57), die de kanker niet de baas wordt, draaien we een lied van Sting, Let Your Soul Be Your Pilot van het album Mercury Falling.
Sting schreef dit nummer na de dood van zijn vader.

De originele engelse tekst hebben we vrij vertaald voor Albert. Wij dragen het aan hem op!

Laat je ziel je kompas zijn
Laat je ziel je leiden
Hij leidt je langs de goede weg

Als je verdrietig bent en alles begint te draaien
Wanneer je niets meer kunt verbergen
Wanneer iedereen al je geheimen kent
Wanneer je problemen groter zijn dan de grootste bergen
Wanneer er geen oplossingen zijn
En je kompas naar nergens wijst, wat jij nog kent.

Laat je ziel je kompas zijn
Laat je ziel je leiden
Hij leidt je langs de goede weg

Wanneer de dokters je niet meer kunnen genezen
Wanneer er geen medicijnen meer zijn die verzachten
Wanneer er geen gesprek meer gevoerd kan worden dat troost
Wanneer er geen leugens meer verteld hoeven worden
Als je kompas begint te tollen
En het duizelt jou in je hoofd

Laat je ziel je kompas zijn
Laat je ziel je leiden
Hij leidt je langs de goede weg

Je richt je ogen naar het venster
Naar het licht op de heuvel
De verte lijkt je nu zo vreemd
De donkere kamer zo stil

Laat je pijn mijn verdriet zijn
Laat jou tranen ook de mijne zijn
Laat jou moed mijn voorbeeld zijn
Laat de richting die je vindt de juiste zijn
Als niemand je de richting meer kan wijzen
En het kompas draait naar jou waarheid, die jij zo goed kent

Laat je ziel je kompas zijn Laat je ziel je leiden Hij leidt je langs de goede weg.

Populair

Albert Heijn Middelzeelaan Bosje Bruut en Beschamend gesloopt

Kijk vrienden, één beeld zegt meer dan duizend woorden. De Sneker vroedschap deeluitmakende van de - in alles omvattende wijsheid opererende Gemeenteraad van Sùd West Friesland - is hiervoor direkt verantwoordelijk. Zij hebben veel te weinig bestuurlijke verantwoordelijkheid  genomen en garanties gegeven over in het geding zijnde thema's zoals omgeving en verkeer. Zij geven ruim baan voor het grote geld. Er worden binnenkort ook nog vier keurige goed onderhouden en bewoonbare burgerhuizen door de sloopkogel vernietigd. Op welke feitelijke plek (uitgezonderd o.m. de achtergevel van de nieuwbouw) dit openbaar groen wordt gekompenseerd en waar de gesloopte woningen worden herbouwd is ook een black box, In de stukken onvindbaar. Of wordt het weer een sigaar uit eigen doos zoals destijds bij de sloop van een deel van het Rasterhof park. Jullie mogen het zeggen. Ik heb er de buik vol van....

For a Limbo Dancer

Wie wil er nu gewoon zijn?

De rentmeester aller rentmeesters Sybrand van Haersma Buma presenteerde onlangs de Gewone Nederlander tijdens de H.J. Schoo lezing. In de NRC van vandaag wijdt Lamyae Aharouay er een column aan. Ik vroeg mij af - bij het lezen van haar column - of ik eigenlijk wel een gewone Nederlander ben. Zou ik - met mijn geboorteplaats Hylpen, mijn langdurige Sneeker domicilie, mijn Friese identiteit en mijn Nederlandse paspoort - nog wel een gewone Nederlander zijn? Opgevoed zoals zovelen met het Nederlandse calvinistische credo "doe-maar-gewoon-dan-doe-je gek-genoeg" Misschien weet Lamyae het antwoord? Ik verdenk haar van een behoorlijk inzichtelijke helicopterview. Daarom stuurde ik  haar een mailtje. Eigenlijk, met de vraag hoe gewoon ik wel niet ben.
Beste Lamyae Tja.. de gewone nl-er. De vraag stellen is simpel; het antwoord....? Ik (67) geef je een subjectieve dwarsdoorsnede  van mijn bestaan door middel van circa twaalf jaar bloggen (3060) en twitteren (ongeveer 20.000 tweets) …

First batch Denim

Helemaal zonder narcistische trekjes kom je er niet. Zeker niet als blogger! Gisteren ontving ik mijn absolute nouveauté op het gebied van spijkerbroeken. Ik bezit er nu één van de eerste driehonderd van the first batch ever afkomstig van Chris en Gavin van het eigenzinnige jeansmerk Ullac afkomstig uit Londen. De broeken worden per stuk gemaakt in een kleine italiaanse familie fabriek in Urbania. Er  wordt gefluisterd dat deze familie als 's wereld beste jeans in elkaar zet. Ik kan dat nu beamen en bevestigen. Het dragen van deze karakteristieke heavy, raw. 16oz selvedge en duurzame denim  geeft mij hetzelfde gevoel als mijn allereerste in 1965. Dat zegt toch wel wat.

Een filmpje over de aanleg van een dassentunnel